Primer pla de Xavier García Albiol mirant a càmera i somrient

POLÍTICA

Xavier García Albiol planta cara al bonisme immigracionista

L'alcalde de Badalona proposa irònicament 'si els deixem entrar a tots que sigui amb totes les conseqüències i els donem

La immigració marca l'agenda política catalana i els diferents espais polítics intenten prendre posicions en plena precampanya electoral. Avui expliquem a E-Notícies com Vox està prenent la davantera en la denúncia de la immigració il·legal massiva a Catalunya . Xavier García Albiol, que fa molts anys que lidera la crítica al model migratori, ha fet també un pas endavant en aquesta qüestió.

L'alcalde de Badalona ha participat al debat d'alcaldes sobre estratègies de gestió de la immigració, organitzat pel Cercle d'Economia. Va aprofitar la seva intervenció per impugnar el model d'immigració descontrolada: “Ens serveixen totes les polítiques de benvinguts?”, va plantejar, “jo va creure que no”.

Albiol va compartir debat amb representants de l'esquerra bonista com l'alcalde de Manresa, Marc Aloy (ERC), il'alcaldessa de Badia del Vallès, Eva Menor (PSC). També Jaume Ars (Junts), batle de Guissona, població on el 53% de la població és estrangera. Davant d'ells, Albiol va defensar un model d'immigració controlada i va plantar cara al bonisme immigracionista.

La irònica proposta de Xavier García Albiol: papers per a tothom

“Hi ha partits d'esquerres que diuen a tothom que cal acollir i aquí hem d'estar amb els braços oberts. Si som un país solidari, demano que siguem coherents i que els donem papers. Si els deixem entrar a tothom que sigui amb totes les conseqüències, que puguin treballar i cotitzar, altrament és un discurs d'hipocresia”, va expressar Xavier García Albiol.

Cicle "La immigració als països avançats: problema o solució?" | Sessió 2 Debat amb alcaldes

Així va desmuntar el model migratori actual, que segons ell fomenta la immigració irregular i aboca els immigrants “a la mendicitat, a recollir ferralla oa cometre delictes”. Albiol va proposar "regular millor l'arribada d'immigrants il·legals" i "més recursos econòmics per a polítiques socials". Albiol ha recordat que defensa "des del primer dia" una immigració ordenada i amb garanties per als que arriben.

Crítica al multiculturalisme

Xavier García Albiol va exposar que "quan parlem de drets, drets, drets, jo també exigeixo alguna obligació". L'alcalde de Badalona s'ha mostrat "clarament en contra del multiculturalisme ia favor de la pluralitat". Va criticar l'actitud d'aquells que "en un territori intenten mantenir uns comportaments al marge de la resta de la comunitat", cosa que per a ell "perjudica les nostres ciutats".

Per contra, Albiol ha dit que "qui vulgui venir a viure a Badalona, per exemple, només li demano una cosa, que s'adapti als nostres valors". Va posar com a exemple la igualtat entre homes i dones, base dels valors de la civilització occidental. "Si veniu d'un país on l'home té més drets que la dona, ha de respectar els nostres costums i les nostres lleis, que és la igualtat".

Debat polític al voltant de la immigració

L'alcalde de Manresa va dir que "necessitem mans" per treballar, i l'alcaldessa de Badia que "és injust vincular la immigració amb la delinqüència". Va destacar especialment la intervenció de Jaume Ars, que va defensar el model d'integració de Guissona. Gràcies als contractes en origen, el municipi té una majoria de població immigrant amb només el 2% d'atur.

Xavier García Albiol va negar haver relacionat immigració amb delinqüència, i va defensar que “la majoria dels immigrants vénen a treballar ia ser-ne un més”. Però va afegir que això no m'impedeix fer una anàlisi, i és que tenim un problema d'adaptació. Hi ha una part minoritària de la immigració que no es volen adaptar”.

➡️ Política

Més notícies: