Desenes de subsaharians en una piragua interceptada per un vaixell de la Creu Roja

POLÍTICA

No només les Canàries: així pateix Mallorca l'arribada d'immigrants il·legals

Les Illes Balears també reben part de l'augment de la pressió migratòria: E-Notícies té accés a les imatges de la darrera arribada d'irregulars a Mallorca

Les Illes Canàries tenen el protagonisme gairebé absolut a l'arribada d'immigrants irregulars. En comparació del gener i el febrer del 2023, la pressió migratòria a les Canàries ha augmentat un 539,8%. Els motius són la proximitat geogràfica al continent africà.

Això s'inscriu en una dinàmica de rècord que confirmen les dades oficials del Ministeri de l'Interior. Des de 2018, Espanya no rebia tants immigrants irregulars. Segons les xifres, van arribar 53.000 immigrants irregulars, cosa que explica que l'arribada de menes hagi augmentat en un 117%.

Com diem, les Canàries han rebut – i reben – el gruix de tota aquesta immigració amb un 70% del total. I el 2024 no ha començat gaire millor. Segons també el Ministeri de l'Interior, el 2024 es va iniciar amb un augment de les arribades del 424,1% respecte al 2023. I encara que les Canàries s'emporti el plat fort, llocs com les Balears també han vist com augmentava la pressió migratòria. E-Notícies ha tingut accés a les imatges d´una nova arribada d´immigrants a la localitat mallorquina de Portocolom.

Pressió migratòria a Balears

Les Illes Balears també són destinació dels immigrants irregulars que creuen el mar. Des del 2018, les Balears han rebut més de 9.000 irregulars i 2.000 van arribar el 2023. Amb una absoluta majoria del 95%, es tracta de persones de nacionalitat algeriana. Cosa que també va confirmar el cap de policia de Palma, José María Manso, en una entrevista que va fer quan es jubilava. “Una bona part dels que es queden a Mallorca estan delinquint i és un problema molt greu. És absolutament impossible expulsar actualment un algerià del país”, va dir a l'entrevista.

I avui mateix han arribat a Mallorca, a la localitat de Portocolom, una pastera amb 26 immigrants subsaharians. E-Notícies ha tingut accés a imatges del moment en què la Guàrdia Civil interceptava a terra els migrants:

Immigrants arribant a una platja, on els espera la Guàrdia Civil

Segons la Delegació de Govern, aquest diumenge han arribat a les Balears sis embarcacions amb 96 persones. En el cas de Portocolom, és la segona pastera que arriba a una setmana. El motiu que explica aquest augment és el bon temps que ara mateix hi ha al mar. D'altra banda, es confirma que el 2024 continua amb la dinàmica migratòria del 2023 i que fins i tot la supera de moment.

➡️ Política

Més notícies: