Tres immigrants arribats en pastera són atesos per la Creu Roja i saluden a càmera amb el gest de victòria amb la mà

POLÍTICA

L'arribada d'immigrants il·legals augmenta un 524% respecte a l'any passat

Les darreres dades del Ministeri de l'Interior mostren que al gener continua la dinàmica del 2023: arribades històriques d'irregulars

En el seu darrer informe quinzenal, el Ministeri de l'Interior ha donat les dades acumulades del gener. En total, ha augmentat un 525,4% l'arribada d'immigrants il·legals a Espanya. Així, de moment continua la tendència del 2023, que va ser un any històric d'arribades d'immigrants.

Continua la pressió migratòria

Una de les dades més sonades de l'any passat va ser l'arribada d'immigrants il·legals. Pel que fa al 2022, el 2023 va augmentar en un 80% la pressió migratòria sobre Espanya. És l'equivalent a muntar una ciutat com a Conca en un any. Això explica que l'arribada de menes s'hagi disparat un 117%.

Poques explicacions podia haver donat el Ministeri de l'Interior, que entre altres coses va admetre que només ha pogut deportar un 5%. Així mateix, el ministre Marlaska va assenyalar el que és evident: que una vegada a dins, és molt difícil deportar algú perquè el país d'origen no ho vol.

Això revela que la política estratègica de Sánchez amb el Marroc no ha funcionat. La nacionalitat majoritària és marroquina i molts punts de sortida encara són del Marroc. Que la pressió assistencial s'ha disparat es mostra en situacions com la de l'aeroport de Barajas o també la de les comissaries catalanes.

Un augment del 1184% a les Canàries

Per fi de gener, ja es disposen dades. I es confirma la tendència: segueix en un augment espectacular l'arribada d'irregulars a Espanya. De fet, febrer comença en la mateixa línia. Aquest cap de setmana, per exemple, ha estat especialment intens:

Les dades provenen de l'informe quinzenal del Ministeri de l'Interior a data de l'1 de gener al 31. En comparació del mateix període del 2023, augmenta en un 524,4% l'arribada d'irregulars per mar i terra. En total, 6.775 persones més que l'any passat per aquestes dates.

L'augment de la via marítima arriba al 561,7% i, en el cas de les Illes Canàries, la pressió migratòria assoleix nivells extraordinaris amb un augment del 1184,5%. Cridanerament, les arribades per mar i terra a Ceuta i Melilla no han augmentat de manera ressenyable i fins i tot han baixat. A Melilla, per exemple, l'arribada per terra ha baixat un 57,1%. És a dir, deixen de venir per una banda i venen per una altra.