Muntatge d'Ignacio Garriga amb Pere Aragonès i Salvador illa

POLÍTICA

Vox denuncia l'estratègia del PSC per pactar amb ERC després de les eleccions

Ignacio Garriga s'ha referit al nomenament com a nova portaveu socialista de Núria Parlon, favorable a un referèndum


El Congrés del PSC ha nomenat aquest cap de setmana Núria Parlon com a nova portaveu i secretària de comunicació dels socialistes catalans. El nomenament ha provocat la reacció de Vox pel perfil de la nova portaveu socialista. Parlon va participar el 2016 en un debat organitzat per Òmnium Cultural on va defensar la celebració d´un referèndum d´autodeterminació per a Catalunya.

Vox veu a la designació de Núria Parlon una demostració fefaent que el PSC és un partit processista més. Així ho ha expressat Ignacio Garriga, que es postula com a candidat de Vox a les eleccions del 12-M: “Illa prepara el pacte postelectoral amb ERC nomenant portaveu una partidària del referèndum separatista”.

Tuit d'Ignacio Garriga sobre el pacte post electoral amb ERC

Garriga fa temps que està assenyalat el PSC com a Partit Separatista de Catalunya, i aprofita l'arrencada de la precampanya electoral per insistir en aquesta idea. A més, Vox està utilitzant l'eslògan “Salvar Catalunya” per atraure el vot útil dels catalans farts del descontrol migratori i la inseguretat. El partit de Santiago Abascal veu les eleccions del 12-M com un trampolí cap a les europees del 9 de juny.

Vox vol ser l'alternativa al processisme

En una entrevista aquest matí a RNE, Ignacio Garriga ha recordat que Vox creix a Catalunya “perquè denunciem els problemes que pateixen els catalans”. Ha esmentat la inseguretat, el fracàs escolar i la pressió impositiva. "Amb independència del que abans votaven, els catalans veuen a Vox una alternativa", ha assegurat el líder del partit a Catalunya.

És clar que l'estratègia de Vox en aquesta campanya consistirà a presentar-se com a alternativa al processisme a Catalunya. Un processisme en què també inclouen el PSC, principal rival ja que les enquestes li donen com a favorit. Els sondejos també assenyalen un sorpasso del PP als d'Ignacio Garriga, que imprimeix un to dur per tancar el pas a Alejandro Fernández.

A l'entrevista d'aquest matí, Garriga s'ha mostrat convençut que “la reacció popular a Catalunya la liderarà Vox”. El seu objectiu, ha dit, és “posar fi a dècades d'alternança al govern del PSC, un partit separatista més, i els partits processistes”. Vol acabar així amb el "repartiment d'alts càrrecs" entre el PSC i els processistes "mentre la sanitat augmenta les llistes d'espera i l'educació té els rànquings pitjors".

Competència pel vot antiimmigració

La immigració i la inseguretat centraran bona part de la campanya electoral del 12-M a Catalunya. En aquest sentit, Vox competeix pel vot antiimmigració amb el partit identitari Aliança Catalana. No en va els d'Ignacio Garriga s'han apropiat del lema “Salvem Catalunya” que fa temps que utilitza Aliança Catalana.

Muntatge de Silvia Orriols i Ignacio Garriga

Com a Aliança Catalana, Vox també posa l'accent a la necessitat de frenar la islamització de Catalunya. Tot i que els seus argumentaris s'assemblen molt, Garriga va voler marcar distàncies la setmana passada amb Sílvia Orriols. En una entrevista al Cafè d'Idees de TVE, el líder de Vox a Catalunya va demanar la il·legalització d'Aliança Catalana per voler saltar-se la legalitat.

També Aliança Catalana intenta marcar distàncies amb Vox, a qui veuen abans de res com un partit espanyolista. Sílvia Orriols ja va dir després d'arribar a l'alcaldia de Ripoll que tenia més coses en comú amb la CUP que amb Vox. Amb les seves semblances i diferències, Aliança Catalana i Vox arriben a aquestes eleccions en un context favorable per exposar el seu programa i continuar creixent.

➡️ Política

Més notícies: