Muntatge de Donald Trump i TV3

POLÍTICA

TV3 se suma a la campanya de 'fake news' de l'establishment contra Donald Trump

Treuen de context unes declaracions de Trump per fer-se ressò d'una notícia falsa que ja està desmentida a X

L'expresident i una altra vegada a candidat a president, Donald Trump, torna a ser viral i la premsa oficialista ho explota per beneficiar-se'n. Amb l'estil verbal que el caracteritza, Trump va dir fa poc en un acte electoral que hi haurà un “bany de sang” si ell no guanya les eleccions. O és així com s'ha volgut presentar la notícia.

Trump i el “bany de sang”, però de cotxes

Donald Trump és el cas paradigmàtic de polític que es presenta de manera frontalment oposada als mitjans. De fet, és un dels seus reclams electorals. Per això, situacions com la que ara vivim amb el “bany de sang” no són noves. La premsa oficialista, ja sigui americana o europea, insisteix a presentar Trump com una caricatura.

Per això, prenen declaracions seves i les exposen sense cap context. I això és el que ha passat aquests dies. L'expresident estava donant un míting electoral a l'Estat clau d'Ohio i, entre altres coses, parlava de la indústria automobilística americana. Com és ben sabut, Trump és proteccionista i això, per a la indústria de manufactura de cotxes, és vital per a molts ciutadans americans.

En el seu míting a Ohio, Trump feia referència que la Xina construirà enormes fàbriques de cotxes a Mèxic per, després, exportar aquests cotxes als Estats Units. Sobre això, Trump ha assenyalat que posarà un aranzel del 100%. I és en aquest context que ha dit que si ell no guanyava es produirà un “bany de sang” per al país, però per a la indústria automobilística del país.

Tuit Joaquín Rivera Chamorro sobre Donald Trump

La interpretació de la premsa oficialista (i TV3)

Per part seva, la majoria de la premsa s'ha limitat al titular que Trump diu que hi haurà un bany de sang si no ell guanya. Cosa que s'ha rebatut al moment a X, incloent-hi Elon Musk, propietari de la xarxa social i conegut crític dels mitjans de comunicació. I a Catalunya la situació ha estat més o menys idèntica.

Amb aquest missatge, TV3 calcava la falsa interpretació dels mitjans americans sobre les paraules de Trump:

Tuit 3/24 sobre la campanya de Donald Trump

En tot cas, això no és cap novetat. Cada vegada que pot, TV3 carrega contra Trump fent-se ressò de tots els tòpics i llocs comuns que existeixen sobre l'expresident. En aquest sentit, Antoni Bassas és l'altaveu oficial de TV3 contra Trump per la seva experiència com a corresponsal als Estats Units. Fa poc, per exemple, emparentava Ayuso amb Donald Trump per qualificar tots dos "d'ultradreta de manual”.

➡️ Política

Més notícies: