Nayib Bujele en una roda de premsa
POLÍTICA

Nayib Bukele: 'Cal erradicar la ideologia de gènere de les escoles'

El president del Salvador deixa clar que, al seu país, "nosaltres no permetem aquestes ideologies a les escoles"

Són molts els que pensen que l'ofensiva de l'esquerra i la progressia respecte a la ideologia de gènere ja ha anat massa lluny. Fins i tot moviments feministes han alçat la veu davant aquesta deriva ideològica anticientífica que, fins i tot, ja fa temps que ha arribat a les escoles. A Catalunya hi ha diversos exemples, com la denúncia que va fer fa uns mesos Feministes de Catalunya sobre una xerrada adreçada a pares d'un col·legi públic on es promovia la transsexualitat en menors de 3 a 5 anys.

El debat sobre la ideologia de gènere no és exclusiu d'aquí, sinó que és a sobre de la taula de pràcticament tot el món occidental. Un exemple és que es tracta d'una qüestió recurrent a la precampanya electoral de Donald Trump als Estats Units. També a Argentina, on fa uns dies, Javier Milei anunciava la prohibició del llenguatge inclusiu als documents oficials.

Ara ha estat Nayib Bukele qui s'ha pronunciat pel que fa a la relació entre la ideologia de gènere i les escoles. El president del Salvador s'ha mostrat contundent sobre aquesta qüestió: "Nosaltres no permetem aquestes ideologies a les escoles".

Les paraules de Bukele s'extreuen d'una conversa que Catalina Strubbe, directora de l'entitat nord-americana Moms for Liberty, ha publicat a les seves xarxes socials. "Nosaltres confiem els nostres fills, que són el que val més per a nosaltres, al sistema educatiu perquè els ensenyin coses útils com biologia o matemàtiques", explica el president salvadorenc.

El problema ve, afirma Bukele, quan “volen inculcar-los ideologies o coses contràries a la natura. Cal erradicar això de les escoles. És un pla premeditat per destruir les futures generacions”.

Segons Nayib Bukele, perquè hi hagi una bona educació "és important que a les escoles es torni a parlar de Déu, la moral, el civisme i que s'aprenguin les coses tradicionals com les matemàtiques o història".

Amb aquestes paraules, més d'un pot pensar que es tracta d'una visió reaccionària, però el president d'El Salvador deixa clar que “ningú no està en contra de modernitzar-se. Si volen modificar l'ensenyament, està bé, però fem-ho amb noves matèries que siguin coses productives per a gent, com les finances". I finalitza remarcant que "del que estem en contra és que posin ideologies antinaturals, antiDéu i antifamília" a les escoles.

➡️ Política

Més notícies: