Primer pla de Javier Milei amb ulleres i somrient
POLÍTICA

Milei planta cara a la ideologia de gènere: prohibit utilitzar el llenguatge inclusiu

El govern argentí decideix seguir de manera estricta les indicacions de la RAE i no utilitzarà el llenguatge inclusiu als seus documents

El govern de Milei estén a tota l'administració la recent decisió del Ministeri de Defensa. A partir d'ara, l'administració pública argentina ja no farà servir el llenguatge inclusiu als documents oficials. El portaveu del govern ho ha justificat dient que era un “negoci de la política”.

Decisió original del Ministeri de Defensa

"S'iniciaran les actuacions per prohibir el llenguatge inclusiu i tot allò referent a la perspectiva de gènere en tota l'administració pública nacional, que s'ha utilitzat com a negoci de la política". Així s'ha explicat Manuel Adorni, portaveu de la Casa Rosada.

Això ve després que el ministre de Defensa, Luis Petri, establís “l'obligatorietat de l'idioma castellà, d'acord amb les normes de la Reial Acadèmia Espanyola”. Seguint aquesta línia, la Casa Rosada ha apuntat que aquesta decisió “ja l'havia pres el Ministeri de Defensa i és, simplement, estendre-la a la resta de dependències”.

Milei i la RAE

Argentina adopta llavors la postura que la RAE defensava durant anys i que considera com a innecessaris els afegits del llenguatge inclusiu. De fet, fa dues setmanes la Reial Acadèmia va aprovar per unanimitat una nota informativa que criticava les recomanacions del Congrés dels Diputats en matèria de llenguatge inclusiu.

A tots els efectes, doncs, la decisió de Milei és un seguiment estricte de les indicacions lingüístiques de la RAE. Com per exemple deixar de fer servir el '@', les lletres 'e' i 'x' o les duplicacions del gènere (diputats i diputades, per exemple).

D'aquesta manera, Milei continua amb la promesa ofensiva a la ideologia de gènere. A la qual es va referir en el seu històric discurs a Davos com una altra forma de “col·lectivisme” que enfonsa Occident. Argentina és llavors pionera en la defensa clara i explícita de la Reial Acadèmia Espanyola com a única autoritat en matèria lingüística.

➡️ Política

Més notícies: