Muntatge fotogràfic amb Oriol Junqueras i Carles Puigdemont de fons i Pere Aragonès i Laura Aragonès en primer pla
POLÍTICA

Les grans empreses catalanes no perdonen al processisme

Ningú torna

Ho deia Bill Clinton cap a l'any 1993 i, potser, Carles Puigdemont i Pedro Sánchez ho haurien de recordar ara. Sí, tal com li va deixar anar en plena campanya William Jefferson Clinton a George Bush Sr: sempre és l'economia. El 2017, la sortida massiva d'empreses va certificar que el procés no era un bon invent perquè generava inseguretat jurídica i enrenou social. Avui, el 2023 i en plena indissimulada esmena a la totalitat de tot el que es va fer des de l'Estat contra aquell desafiament amb majúscules, passa alguna cosa. I és que cap dels que se'n van anar torna.

Inscriu-te al butlletí d'E-NotíciesLes NOTÍCIES DE VERITAT
Inscriu-t'hi

Gairebé 5.000

Des del 2017, 4.942 empreses catalanes han ubicat la seva seu fora del Catalunya. La sortida de tres, atesa la seva significació, va resultar particularment traumàtica per al processisme. Van ser, en concret, el Banc Sabadell, CaixBank i Catalana Occident. Avui, sis anys més tard, cap no té intenció de tornar-hi.

Trasllat 'Sine die'

El Banc Sabadell, i així ho recollia aquesta setmana El Mundo, té intenció de mantenir la seva seu a Alacant "sine die" perquè un nou canvi de seu “no està sobre la taula. CaixaBank assegura alhora que té “vocació de permanència” a la seu del carrer Pintor Sorolla de València. Catalana Occident tampoc tornarà: el seu pla és seguir a Madrid.

Ibex 35

De l'Ibex 35 se'n van anar també Cellnex, que segueix a Madrid, i Immobiliaria Colonial, que també manté la seu al Passeig de la Castellana. Fluidra, del sector de les piscines i el welness, però també a l'Ibex, es va quedar.

Grifols tampoc va canviar la seu de lloc, però Naturgy segueix domiciliada al 38 de l'Avinguda Amèrica de Madrid. Pensa tornar alguna d'aquestes empreses a Catalunya? O no s'hi han pronunciat o, directament, han dit que no.

El famós "ho tornarem a fer" encara inquieta, i més ara. El capital, diuen és poruc. O, segons com es miri, valent. Efectivament, i com va dir Bill Clinton fa 30 anys, tot sempre es redueix a una cosa: l'economia. I qui no sigui capaç de veure-ho, ja sabem tots el que és sense que calgui dir-ho.

➡️ Política

Més notícies: