Muntatge de fotos d'una barricada a Molins de Rei i baralla als carrers de Manresa
POLÍTICA

L''esquerra' s'oposa a la manifestació en contra de la violència a Manresa

Seixanta entitats 'del tercer sector' entre les quals s'expliquen grups de 'bastoners', 'esplais' i 'minyons escoltes', la CUP i la seva organització juvenil Arran i diferents sindicats sectorials i 'de classe' signen un manifest i organitzen una contramanifestació aquest 4 d'octubre


La llista la recull el diari digital Nació i reuneix gairebé seixanta entitats. Totes coincideixen en alguna cosa: oposar-se a la manifestació ciutadana que la plataforma Manresa diu Prou ha convocat per a aquest dia 5 després de la multitudinària baralla del 23 de setembre entre marroquins i dominicans. Els aldarulls, que van tenir lloc al centre de la ciutat, es van viralitzar en xarxes i es van saldar amb una dotzena de detinguts. La llista, segons Nació Digital, és “transversal”, però la veritat és que inclou entitats els militants de les quals, segur, coincideixen en molts casos.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

De quina mena d'entitats parlem?

Apareixen diversos sindicats d'esquerra, esplais, agrupacions escortes, associacions de pares d'escoles privades, l'Ateneu Popular de Manresa i colles bastoneres autogestionades com Manrússia Van del Pal. També hi ha cooperatives, editorials amb un catàleg inequívocament d'esquerra transformadora , Càritas i, per descomptat, la CUP de Manresa i la seva organització juvenil Arran. Tampoc no hi falten els Minyons Escoltes, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, SOS Racisme i diferents col·lectius de suport a immigrants.

Totes elles organitzen una contramanifestació aquest dimecres dia 4 a les 18.00 h. Es reuniran, segons han anunciat, a la plaça Sant Doménec amb un lema: Prou racisme en nom de la seguretat. En definitiva: es manifesten perquè els molesta que els altres ho facin.

Manifest

Les entitats esmentades han rubricat un manifest en què assenyalen l'Ajuntament de Manresa i el Govern com a “responsables de racisme estructural”. Arriben, també, a parlar de “batut liderat per Mossos, Policia Local i Policia Nacional espanyola”. A més, i sempre segons el seu relat, aquesta “batuda” es va dur a terme “al carrer ia les cases dels nens i joves detinguts”. Conclouen en el text parlant de “reacció aferrissada, impensable si els implicats haguessin estat uns altres”.

A Nació Digital qualifiquen les entitats signants com “del tercer sector” i, aquí arribats, les preguntes s'acumulen mentre Sílvia Orriols, que governa a Ripoll, parla clar sobre els fets. Indica en concret, que "estem davant d'immigrants que no aprofiten l'escolarització gratuïta que els paguem els catalans". Aliança Catalana, per cert, no és a l'Ajuntament de Manresa. Sí que ho estan Front Nacional de Catalunya (FNC) i Vox.

Vox, per cert, recolza la manifestació Manresa diu Prou, igual que Junts i el FNC. L'alcalde de la ciutat és Marc Aloy (ERC) i encara que “condemna” els disturbis que es van viure, fa una mica més. Què és? Demana a la ciutadania que “toqui de peus a terra” i recorda que els joves que van protagonitzar la baralla són “veïns de Manresa”. Potser no s'adonarà que, precisament, aquest és el problema.

➡️ Política

Més notícies: