Primer plànol d'Albert Batet durant una intervenció al Parlament de Catalunya
POLÍTICA

Junts perdona la vida a Pere Aragonès per guanyar temps

Albert Batet li dóna una "última oportunitat", que amaga les poques ganes dels juntaires d'anar a les eleccions

"Doni un cop de timó o només li quedarà l'alternativa indefugible de convocar eleccions. Intenti que no sigui una legislatura del tot fallida: o rectificació o eleccions, no faci perdre més temps". Així de contundent es mostrava Albert Batet, de Junts per Catalunya aquest dimecres al Parlament. "Davant d'un Govern apagat, amb enorme debilitat, ineficient en la gestió i amb una falta de credibilitat per a la negociació amb l'Estat, només pot tenir sentit acabar la legislatura si hi ha un canvi de rumb", afegia.

Junts per Catalunya, per tant, perdona la vida a Pere Aragonès i al Govern monocolor d'ERC. Els seus anteriors socis li donen una vida més i li ofereixen una alternativa a les eleccions, “canviar el rumb”. I això per què?, pensaran vostès. És fàcil: el partit de Puigdemont necessita més temps per encarar unes eleccions al Parlament de Catalunya.

És ben sabut que la formació juntaire no té cap altre lideratge a part del de Carles Puigdemont. Avui mateix era Albert Batet l'encarregat de replicar Pere Aragonès, així que la cosa no està per llençar coets. La figura del de Waterloo és omnipresent i això fa molt complicat trobar el perfil adequat per a la llista del Parlament.

Laura Borràs va perdre contra Pere Aragonès i la els altres possibles noms de l'entorn de Puigdemont no conviden a l'optimisme. Junts, a més, està pendent de l'amnistia i les implicacions que se'n derivarien. L'expresident podria tornar a Catalunya i el tauler polític es veuria alterat, més enllà de si els amnistiats es podrien presentar o no a unes eleccions.

Muntatge amb Carles Puigdemont visiblement enfadat i Pere Aragonès somrient amb el Parlament de Catalunya de fons

El futur incert de Junts després de pactar amb Sánchez

La veritat és que Junts per Catalunya es troba ara mateix en una posició de certa força. Han tornat al focus mediàtic per les negociacions amb Pedro Sánchez i les enquestes reflecteixen millors perspectives electorals. Però a la vegada ells són conscients que, en cas d'arribar a un pacte amb el PSOE, tenen més a perdre que a guanyar.

Per a una part del votant de Puigdemont, pactar amb el Gobierno és vendre's al diable. Encara que hi hagi amnistia, rodalies i cinc piruletes. I és per això que Junts per Catalunya també necessita temps i ja no demana eleccions a Pere Aragonès. Passar el curs polític fins a l'estiu, tenir mesos per justificar el seu acord amb el PSOE i tornar a l'hàmster del referèndum.

Junts i Carles Puigdemont no volen veure ni en pintura Pere Aragonès. Creuen fermament que ells haurien d'ocupar la seva cadira, però ara mateix no els hi va bé anar a eleccions. Han de solucionar la seva situació personal, buscar un candidat amb força i fer creure que continuen sent uniletaristes. No és poca feina.

➡️ Política

Més notícies: