Primer pla del nou disseny de la bandera lgtbiq+
POLÍTICA

Pengen una oferta de treball a Espanya només per a gais i trans

Acusen el col·lectiu LGTBI+ de discriminació

Polèmica per una oferta de treball a Espanya els requisits de la qual són “ser home que té relacions sexuals amb homes” i “ser una dona trans”. El treball en qüestió s'ofereix a les Canàries. Consisteix a exercir "labors administratives i d'execució en camp del projecte Detecció precoç del VIH i ITS amb proves ràpides en entorns clínics".

El col·lectiu Altihay Fuerteventura ha penjat aquest anunci en què s'ofereixen dues places per al “maneig d'inventari i emmagatzematge de material”. Tot i això, s'adverteix una clara discriminació envers els heterosexuals. El mer fet de posar la condició sexual com a requisit ha generat controvèrsia.

Únete al boletín de E-NotíciesLas NOTICIAS DE VERDAD
Unirme

La polèmica se suma a l'escàndol a Aragó i Catalunya per reservar llocs de treball públic per a persones que es consideren trans. Això obre un debat sobre on són els límits de l'anomenada discriminació positiva. Davant l'enrenou generat, l'entitatha decidit esborrar l'anunci de feina.

Polèmic anunci de treball

Altihay Fuerteventura és una organització no governamental i sense ànim de lucre. Va néixer amb l'objectiu de defensar els drets humans, i de manera especial els de gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals. Reivindiquen “la seva dignitat com a persones, el lliure desenvolupament de la seva personalitat i la recerca de la igualtat social”.

La polèmica ha esclatat per un anunci de treball que va penjar aquest col·lectiu LGTBI+ a les seves xarxes socials. L'oferta, en el marc del projecte clínic per a la detecció precoç de malalties sexuals, estava restringida a gais i trans. Molts es pregunten si això no és una forma de discriminació dels heterosexuals.

Així ho va assenyalar Miguel Felipe Rastrero Martín, del grup de Vox a Fuerteventura: “Si fos en sentit contrari hagués acabat a la presó”. Rastrero denuncia que “amb els impostos municipals i els del Cabildo paguem uns llocs de treball amb total discriminació”.

'Igualtat per raó de sexe i condició sexual'

Al costat de la condició sexual, es demanen altres requisits de caràcter tècnic com a experiència laboral, coneixements informàtics, habilitats de gestió i capacitat organitzativa. Però els heterosexuals que compleixen aquests requisits en queden exclosos. Vox va anunciar la seva intenció de denunciar-ho a les autoritats competents.

Exigeixen “igualtat per raó de sexe i condició sexual” i recorden al col·lectiu LGTBI+ que “primer cal donar exemple”. El col·lectiu, que va retirar l'anunci de les xarxes socials, tenia intenció d'emetre un comunicat aclarint els fets.

➡️ Política

Més notícies: