La diputada de ERC Najat Driouech
POLÍTICA

ERC veu Vox com un perill per a tothom

Independentistes l'esquerra mantenen el cordó sanitari al Parlament després de les municipals

El ple del Parlament d'aquesta setmana ha mantingut el cordó sanitari contra Vox per part d'independentistes i l'esquerra.

Ha estat el primer ple després de les eleccions municipals en el que el partit d'Abascal ha aconseguit més de 120 regidors i 150.000 vots a Catalunya.

Vox va presentar dijous una moció sobre la protecció de la família i la infància. Va ser rebutjada en la seva totalitat.

La majoria dels punts eren inacceptables per al govern d'ERC. Com ara la creació d'una conselleria de Família. O suprimir la d'Igualtat i Feminisme.

Però també van proposar mesures contra “l'hivern demogràfic i la baixa natalitat”. No va passar cap punt. A més, la majoria de les intervencions van ser molt dures.

En tots els punts, es va mantenir el corró del PSC, ERC, Junts, la CUP i els Comuns. El PP, Ciutadans i el diputat no adscrit Antonio Gallego van votar a favor o es van abstenir.

La moció va ser presentada per la diputada Mónica Lora, que acaba de treure quatre regidors a Mataró. Un dels millors resultats del partit a Catalunya.

A més, les intervencions van ser molt dures després de l'èxit electoral de Vox.

Najat Driouech, d'Esquerra, va acusar-los de no reconèixer “famílies migrades” i d'“alimentar l'odi i la discriminació”.

La diputada republicana va insistir a més diversos cops que eren “d'extrema dreta” i “un perill per a tothom”.

“L'únic que saben fer des de l'extrema dreta és alimentar l'odi i la discriminació entre les persones”, va afirmar des de la tribuna.

“Són un perill per a tothom, un perill per a les dones, un perill per a les persones LGBTI, un perill per a les persones migrants”, va insistir.

“En definitiva, un perill per a tota la conquesta de drets democràtics que aconseguim i lluitem cada dia”.

La diputada socialista Judit Alcalà, per la seva banda, va defensar que la societat és “una estructura social complexa, dinàmica i diversa” que necessita “solucions específiques”.

Mentre que Judit Guàrdia, de Junts, va alertar de “l'auge de l'extrema dreta a Espanya”.

El ple, en canvi, va aprovar una moció d'ERC de rebuig a la ministra de Transports, Raquel Sánchez. Gràcies als vots de Junts, la CUP i el PPC.

I dues més del PSC sobre polígons d'habitatges amb dèficit urbanístic i sobre el personal de justícia.