Un home amb barba i ulleres, vestit amb roba fosca i un turbant negre, parlant en un micròfon amb el logotip de 3cat al fons.
POLÍTICA

TV3 converteix el líder de Hezbollah en un màrtir i la gent esclata: 'Infamia'

Allau de crítiques pel tractament informatiu de la liquidació de Hassan Nasrallah

El Telenotícies Migdia de TV3 va obrir aquest dissabte, com no podia ser altrament, amb la liquidació del líder de Hezbollah, Hassan Nasrallah, a mans d'Israel. El corresponsal Lluís Caelles va aparèixer amb l'aspecte consternat, destacant que “l'assassinat de Nasrallah ha generat ràbia en sectors de la societat al Líban”. Afegia que el líder islamista assassinat “era un Déu per a molta gent”.

Tot seguit, donava pas a una crònica en què Joan Roura, sospitós habitual, destacava la figura de Nasrallah com un heroi de la resistència àrab com Israel. S'hi referia com “el més formidable dels seus enemics” o “l'únic que no ha perdut cap guerra contra Israel”. A més, aquest analista acusat de propalestí incidia que Hezbol·là havia nascut com a resposta a la “invasió” d'Israel.

Tres homes apareixen a la imatge, un d'ells sosté un micròfon amb el logotip de

El tractament informatiu de TV3 ha tornat a ser objecte de crítiques per part de molts catalans farts del “periodisme woke” de la cadena. Els acusen de convertir el líder d'una organització terrorista en un màrtir. De fet, TV3, que històricament s'havia referit a Hezbollah com una organització terrorista, ha canviat el criteri informatiu i ara utilitza eufemismes com a “milícia xiïta”.

TV3 i la propaganda proàrab

“TV3 confirma la mort de Hassan Nasrallarh. Lluís Caelles (corresponsal) transmet la notícia visiblement afligit, i el desplegament informatiu posterior és una infàmia. TV3 no informa, TV3 fa apologia antisemita”.

És un dels comentaris d'espectadors indignats davant del que acabaven de veure a l'informatiu de la televisió pública catalana. "Al TN en parlen com si fos un cap d'estat, he al·lucinat, millor callo", deia una altra espectadora indignada.

Entre les crítiques a TV3, moltes acusant-los d'amagar els crims de Hassan Nasrallah al capdavant d'Hesbol·là. Per exemple, silenciant que va convertir un país cristià com el Líban en un país sense cristians. O amagant les explosions de joia a l'Iran, per part dels que veuen la mort del líder islamista com un debilitament del règim tirànic.

"Però si era el cap d'una organització terrorista, us heu tornat bojos?", diu un dels comentaris contra TV3. Molts ja no se sorprenen de la “propaganda islamista” pagada amb els diners de tots els catalans. Pilar Rahola va sentenciar que TV3 aconseguirà ser la pitjor cadena d'Europa quant a informació de l'Orient Mitjà, i afegia quin desastre.

Qui defensa Hezbollah?

Entre els països que s'han solidaritjat amb el líder de Hezbol·là hi ha Iran, Rússia i Veneçuela, a més de Cuba, Síria, Turquia i l'Iraq. La seva mort també ha causat una gran consternació a l'esquerra espanyola i catalana, que aquest cap de setmana va elogiar la seva figura per carregar novament contra Israel.

La liquidació del líder de l'organització terrorista Hezbol·là suposa a més un cop dur per al règim tirànic iranià. Per això milers de persones, entre les quals les dones oprimides pel règim islàmic, han sortit al carrer a celebrar la mort del líder religiós. Cosa que tant l'esquerra política com mediàtica a Espanya i Catalunya han ignorat, en un nou exercici de maniqueisme.

➡️ Política

Més notícies: