Un home amb ulleres i barba curta està dret davant un micròfon, ajustant-se les ulleres amb una mà. Porta una camisa blanca i sembla estar en una sala de reunions o conferència, amb diverses persones desenfocades al fons.
POLÍTICA

Lluc Salellas, l'alcalde de la CUP crític amb la policia que demana ajuda als Mossos

L'esclat social a la Font de la Pòlvora (Girona) l'ha portat a canviar de discurs

Lluc Salellas, l'alcalde de la CUP a Girona, ha canviat de discurs sobre la policia tan aviat com ha passat un esclat social a la seva ciutat. Un patró molt recurrent a l'esquerra, acostumada a tractar la inseguretat amb condescendència quan passa lluny de casa. En aquest cas, l'edil que es dedicava a atacar la policia a les xarxes socials ara demana ajuda als Mossos d'Esquadra per garantir la seguretat a la seva ciutat.

Primer pla de Lluc Salellas somrient

Recordem que la ciutat governada per l'alcalde de la CUP es va convertir en un polvorí després d'un doble crim durant la revetlla de Sant Joan. L'assassinat va desencadenar un violent enfrontament entre clans gitanos al conflictiu barri Font de la Pólvora. Els presumptes autors han estat detinguts aquesta setmana a Granada, i ja estan a la presó.

L'alcalde Girona, Lluc Salellas, ha confiat que la detenció ajudarà a calmar els ànims al barri, i ha demanat ajuda als Mossos d'Esquadra. Concretament, ha sol·licitat a la Generalitat que el cos català de policia mantingui “de manera més o menys permanent la seva presència” al barri. No ha tingut objeccions a afirmar que “encara que la situació canviï a partir d'avui, cal la presència dels Mossos a la zona”.

Lluc Salellas, d'enemic a amic de la policia

Lluc Salellas ha afirmat que el govern municipal té un pla “a llarg termini” per al barri, però mentre confia en la presència policial per “destensar” el barri. És de celebrar la contundència que ara mostra l'alcalde de Girona amb la necessitat de la policia per combatre la delinqüència. Però també cal ressenyar els antecedents d'aquest alcalde que, com és habitual a la CUP, tenia al·lèrgia a la policia.

Recentment va aprofitar un doble feminicidi a Catalunya per atiar “la policia nacional espanyola de Catalunya”. Eren constants les seves crítiques a les actuacions policials, tant de la “policia espanyola” com dels Mossos, posant sempre l'accent a la qüestió antirepressiva. Ara, des de la posició de responsabilitat de l‟alcaldia d‟una ciutat com Girona, comparteix la necessitat de l‟actuació policial.

No és la primera vegada que Salellas agraeix la tasca de la policia en aldarulls a la ciutat, i mostra la seva contundència contra els fets delictius. Una posició, en tot cas, diferent de la que mostren molts dels seus companys de partit amb el tema de la inseguretat.

➡️ Política

Més notícies: