Manifestació de la CUP per sanitat amb la bandera de Palestina
POLÍTICA

Onada de crítiques a la CUP per una publicació antiisraeliana

Ja fa temps que la formació d'esquerres va adoptar el lema que aspira a la destrucció de l'estat d'Israel

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha generat controvèrsia recentment amb una publicació a X expressant suport a Palestina amb el lema "Del riu al mar Palestina vencerà", una frase que nega el dret d'existència de l'estat d'Israel. Aquest lema fa referència al riu Jordà, que és la frontera entre Israel i Jordània, i el mar Mediterrani, i està associat amb grups palestins extremistes, especialment Hamàs.

Aquest posicionament de la CUP sʻalinea amb una tendència internacional dʻesquerra, independentment del país. Tot i això, la reacció a aquest suport a Palestina per part usuaris de X no ha estat del tot positiva a les xarxes socials.

La publicació ha rebut 292 comentaris, la majoria crítiques. Diversos usuaris han expressat el seu desacord de manera contundent.

L'usuari de X @montarmat va escriure: "Per què no es presenten a les eleccions a Palestina? Segur que allà treuen més escons que aquí..."

L'usuari @mut_mutillo va afegir: "Palestina no vencerà, i desapareixeran de les institucions."

Claudia S. Mayer va fer un comentari punxant: "Ara que ja han quedat tres gats podrien anar a Palestina... sense retorn.."

Xavier Mestres va expressar un punt de vista nacionalista català amb la frase: "Des de Ripoll fins al mar Catalunya vencerà!"

Finalment, Jorditgn va declarar: "Des del riu fins al Mar, els farem desaparèixer del mapa polític."

Aquestes respostes reflecteixen una clara divisió d'opinions pel que fa a la postura de la CUP sobre la qüestió de Palestina. La crida de suport de la CUP a Palestina amb el lema de Hamàs ha provocat una onada a les xarxes socials, amb molts usuaris expressant crítiques agudes.

La CUP és coneguda per adoptar posicions radicals en diverses qüestions polítiques i socials. Tot i això, les reaccions negatives destaquen la controvèrsia que envolta aquesta qüestió i posen en relleu les divisions ideològiques presents a l'escenari polític actual.

En conclusió, la CUP ha generat una gran atenció amb la seva declaració de suport a Palestina i ha provocat respostes contundents tant de crítica com de suport. Aquest posicionament continua sent part del debat polític contemporani, mostrant la divisió de les opinions en qüestions internacionals delicades com el conflicte entre Israel i Palestina.

➡️ Política

Més notícies: