Primer pla de Joan Ignasi Elena fent una roda de premsa
POLÍTICA

Joan Ignasi Elena es fa un embolic publicant dades sobre immigració i inseguretat

El conseller d'Interior s'uneix al debat de la immigració i ofereix dades que han estat criticades per estar desactualitzades

Ahir, el conseller Elena va fer una entrevista i es va referir al debat de la immigració i la inseguretat. Com és natural, hi havia una intencionalitat política arran de l'exigència de Junts de traspassar la immigració a Catalunya. Al cap de poc, el conseller va donar dades en xarxes que no acabaven d'estar actualitzades.

L'entrevista de Joan Ignasi Elena

ERC s'adapta a la nova situació política que ha portat la reincorporació de Junts a la política. Primer formalment: té un nou competidor a Madrid. Després, materialment: que Junts ha canviat de jaqueta amb el debat migratori.

Els republicans mantenen que, en general, no hi ha cap problema amb la immigració i la inseguretat. I si n'hi ha, és sense vincular tots dos fenòmens. Com ahir el conseller Elena: va donar “per descomptat” que hi ha un problema amb la reincidència, però no amb la immigració.

Així mateix, hi ha un missatge polític i electoral explícit: Junts vol competir amb Sílvia Orriols. De passada, el conseller d'Interior va admetre l'evident cordó sanitari a l'alcaldessa de Ripoll. El cas és que el debat va continuar en xarxes i amb l'ús habitual que es fa en política de les dades: segons les necessitats.

Dades del 2021

Orriols va reaccionar en xarxes a l'entrevista d'Elena per criticar que “faig més por Aliança Catalana que els migrants reincidents”. A això, va respondre el conseller oferint les dades següents:

Com indica el gràfic, les dades són fins al 2021. Cosa que els usuaris li han recordat: és més, també li han recordat altres dades oficials de la Generalitat. El Departament de Justícia mostra que més de la meitat dels presos a Catalunya són estrangers.

Com es veu, el debat agafa cos a Catalunya i l'ús interessat de les dades serà una constant. Ja sigui per veure correlacions, causalitats o allò que es vulgui veure. En termes polítics, el que és determinant és que els partits es mouran en funció d'aquesta matèria.

➡️ Política

Més notícies: