Muntatge d'una cel·la d'una presó i mans amb unes manetes
POLÍTICA

A Catalunya ja hi ha més presos estrangers que espanyols

És l'única CCAA on es dóna aquesta circumstància

Imaginem que les malifetes de Daniel Sancho i Artur Segarra a Tailàndia no es queden en casos aïllats. Suposem que el paradís asiàtic amb capital a Bangkok s'omple d'espanyols poc amics de respectar la llei i acaben sent majoria a les presons. Ho consentirien els tailandesos? Segurament no. Aquí, però, sí que ho fem i ningú, excepte Vox, es pregunta res.

Des del 30 d'agost, les presons catalanes tenen més presos estrangers que espanyols. Els primers, en concret, són un total de 4.004 (50,11%) i els segons,  solsament 3.987 (49,89%). La diferència és escassa, és cert, però tot ocorre, a més, després que el mateix Ministeri d'Igualtat hagi confirmat que un 45,2% dels feminicidis del 2023 els han comès estrangers. A Espanya, el percentatge d'estrangers ronda el 16% i a Catalunya, també.

L'haixix que van trobar els Mossos d'Esquadra a Sant Adrià del Besòs

 

I en altres comunitats?

 

El percentatge més alt de reclusos estrangers es quantifica actualment a les presons de Catalunya, però a Madrid no van gaire desencaminats pel que fa a reclusos estrangers: registren un 41%. Aragó, aquí al costat, es queda amb un 37%, igual que Castella i Lleó. A Melilla i les Balears, els percentatges de reclusos estrangers arriben, respectivament, al 35% i al 34%. On hi ha menys estrangers a la presó en termes percentuals? A Astúries (11%), Extremadura (12%) i Cantàbria (16%).

Centre Penitenciari d'Oviedo

Què diu Vox?

Joan Garriga, el portaveu de Vox al Parlament de Catalunya, ha sol·licitat un ple monogràfic sobre seguretat. Volia debatre sobre perfils delinqüencials al país, però se li ha fet cas omís. Sembla com si a ningú el preocupés que el 64% dels presos per furt i el 68% dels condemnats per tràfic de drogues a casa nostra siguin estrangers. A més, el 52% dels assassins de dones convictes també van arribar de fora.

[WhatsAppGroup]118[/WhatsAppGroup]

Expulsió

A Vox, com és habitual quan es tracta d'aquests temes, no es mosseguen la llengua. Han fet, a més, un càlcul que deixa les coses clares: si s'expulsa de Catalunya tots els estrangers que delinqueixin, ens sobrarien set presons. Fa pensar. Val la pena mantenir a pa i ganivet qui no respecta les normes elementals de convivència? Al partit de Santiago Abascal tenen clar que cal una reflexió seriosa.

➡️ Política

Més notícies: