El zasca a una presentadora de TV3 després de parlar de la inseguretat a BCN
Agnès Marquès va plantejar el problema del robatori de motos
Seguretat i immigració han esdevingut el centre del debat polític a Catalunya. Totes les enquestes mostren un increment de la sensació d¿inseguretat entre els ciutadans, especialment a Barcelona. Preocupa especialment el fenomen de la multireincidència: a la ciutat comtal, sense anar més lluny, 25 delinqüents van ser detinguts gairebé 900 vegades l'any passat.
La proposta d'expulsar els estrangers multireincidents ha encès el debat a Catalunya. Mentre que molts aposten per deportar aquells immigrants que fan del delicte el seu modus vivendi, altres els acusen de racisme i xenofòbia. La discussió ha assolit una dimensió mediàtica, política i social.
Així, per exemple, una coneguda presentadora de TV3 s'ha emportat un sonor gespa després de formular una preocupació sobre la inseguretat a Barcelona. I és que cada cop hi ha més persones que consideren que la inseguretat està relacionada amb la immigració massiva. I que el control migratori és urgent per resoldre el problema.
El zasca a Agnès Marquès
Agnès Marquès va obrir el programa Planta Baixa d'ahir a TV3 amb la dada que el 2022 es van robar sis motos al dia a Barcelona. Per analitzar el problema va convidar Toni Castejón, líder sindical dels Mossos d'Esquadra. Segons ha informat l'expert, la majoria dels que fan aquests robatoris són estrangers.
La preocupació de la presentadora per la seguretat a Barcelona va cridar l'atenció d'un usuari de Twitter, que no va trigar a reaccionar. Agnès Marquès i la seva col·laboradora buscaven desesperadament solucions per evitar que et robin la moto. Per a aquest usuari, la solució és més senzilla que tot això.
“Agnès Marquès dient que és tristíssim no poder estar segur a Barcelona sense que et robin la moto al seu propi garatge, i demanant mil opcions per evitar-ho”. Continua preguntant a la presentadora si sap com s'evita. “Escoltant el que t'ha dit Toni Castejón que la majoria són estrangers, i els deporten”, afegeix.
El debat és al carrer
Més enllà de l'anècdota, revela la percepció que tenen molts barcelonins i catalans ara mateix. Les enquestes diuen que moltes persones han canviat els hàbits habituals per la por que tenen a sortir al carrer. La xifra és especialment elevada en el cas de les dones.
En algunes localitats s'ha manifestat amb una gravetat especial el problema dels delictes multireincidents. Com a Calella, on una desena de joves tenia atemorits els veïns. Es tracta de delinqüents que surten al carrer poc després de ser detinguts, i se senten amb impunitat per continuar delinquint.
El debat ha arribat fins a la política, on partits com Junts ja es plantegen la deportació dels multireincidents. L'esquerra els acusa de racisme, i apel·la al canvi del codi penal i més presència policial sense estigamitzar els col·lectius. El debat és obert, i sembla que continuarà així durant un bon temps.
Més notícies: