Muntatge amb un primer pla de Marc Buch parlat davant d'uns micròfons i un altre primer pla de Joan Ignasi Elena amb cara de pocs amics tocant-se la corbata
POLÍTICA

Interior proposa ara mesures per frenar la delinqüència reincident a Calella

Després que Joan Ignasi Elena culpés fa uns dies l''extrema dreta' de l'augment de la percepció d'inseguretat, el Govern es posa fil a l'agulla per intentar controlar la situació insostenible que viu aquesta localitat del Maresme


Els lectors d'E-Notícies recordaran la notícia d'aquesta setmana en què Joan Ignasi Elena culpava l'extrema dreta de l'augment de la percepció d'inseguretat. El conseller d'Interior afirmava que "Catalunya és un lloc segur malgrat l'extrema dreta", focalitzava el discurs en la percepció d'inseguretat i passava de puntetes a l'hora d'abordar l'augment dels fets delictius. Un augment que l'establishment ja no pot tapar perquè les dades oficials així ho demostren.

Com ja va passar amb Manresa, les paraules de Joan Ignasi Elena diuen una cosa, i els fets, una altra. Pel que fa a la capital del Bages, el responsable polític del Departament d'Interior va afirmar que no hi havia cap problema d'inseguretat. I al cap d'unes setmanes presentava un pla de xoc per reforçar la presència policial als carrers de la ciutat. Ara ha tornat a passar el mateix, però amb el problema que té Calella entre mans.

L'alcalde d'aquesta localitat del Maresme, Marc Buch, va denunciar a les seves xarxes socials i davant d'E-Notícies la situació insostenible que està vivint la ciutat. Explicava que un grup d'onze immigrants acumula més de 260 detencions, causant el caos i la por als carrers de Calella. Buch demanava més presència policial a la seva població, a més de reformar el Codi Penal per poder castigar amb duresa aquests delinqüents reincidents. Fins i tot va proposar la idea de poder expulsar-los per acabar amb la impunitat de què gaudeixen aquests subjectes.

Primer pla de Joan Ignasi Elena fent una roda de premsa

Una altra de les denúncies de Marc Buch va ser la poca atenció que rebia el Departament d'Interior. I va posar d'exemple que Joan Ignasi Elena no es va presentar a una reunió que tenien programada per a finals de novembre per abordar, precisament, el problema d'aquests delinqüents reincidents. La resposta pública del conseller va ser fer un article d'opinió a La Vanguardia criticant aquells que assenyalen l'augment de delinqüència que pateix Catalunya. I deia que aquest problema mereixia una resposta “més social que policial”.

Ara, dos dies després d'aquestes paraules, el Govern ha anunciat mesures per intentar frenar la delinqüència reincident a Calella, accedint així a algunes de les peticions de l'alcalde. Concretament, es reforçarà la presència policial al Maresme, un cop els 850 nous agents que estan cursant la seva formació obtinguin el títol. Això sí, Interior ha evitat especificar la xifra de nous policies que destinarà a la zona.

A més, Joan Ignasi Elena es reunirà amb els alcaldes del Maresme que fa mesos que demanen mesures per controlar la inseguretat que es viu en alguns dels seus municipis. Aquesta trobada tindrà lloc passades les festes, però abans ja hi haurà una reunió entre Marc Buch, alcalde de Calella, i el director general de la policia catalana, Pere Ferrer.

➡️ Política

Més notícies: