Primer pla de l'alcalde de Girona Lluc Salellas
POLÍTICA

L'auge de la inseguretat posa en un compromís la CUP

En ple procés de refundació del partit, la CUP topa amb la preocupació ciutadana per la inseguretat

Com a realitat i no un debat assembleari, el fenomen de la inseguretat representa un problema per a la CUP. Cosa que s'ha evidenciat a Girona, un dels pocs llocs on tenen poder real. Alhora que la formació atribueix el problema al “model de convivència”, l'alcalde cupaire de Girona ha d'afrontar la situació.

La CUP i la inseguretat

La inseguretat va a ritme de superar l'amnistia com a primer debat a Catalunya. Això ha portat els partits catalans a haver de posicionar-se. Junts ha assumit el discurs d'Orriols i ERC insisteix que és un problema de percepció encoratjat per “l'extrema dreta”.

Per la seva banda, la CUP imputa el problema al "model de convivència", responsable de la "criminalització de l'immigrant". Van dir fins i tot que el que molestava Junts era la “disputa de la catalanitat” que representa el multiculturalisme. Ara bé, no tots a la CUP s'han pogut permetre aquest tipus de declaracions.

Segons les últimes dades del Ministeri de l'Interior, la criminalitat ha augmentat a Girona. Una ciutat governada per un batle de la CUP, Lluc Salellas. Alguns dels episodis d'inseguretat a la ciutat han tingut un gran impacte mediàtic, com el de la batalla campal davant d'una discoteca.

Les dades del Ministeri de l'Interior

Les dades mostren realitats diverses: en total, la criminalitat a la ciutat ha augmentat un 5,5%. Alguns delictes com el tràfic de drogues han baixat, però altres que afecten directament el ciutadà com el robatori de cotxes o el robatori amb intimidació han pujat. Preocupen especialment els delictes contra la llibertat sexual: les agressions sexuals amb penetració han augmentat el 42,9%.

En aquest ordre de coses, l'alcalde Salellas s'ha hagut de pronunciar més d'una vegada a través de X. I les seves declaracions reflecteixen un intent d'equilibri entre la marcada ideologia de la formació i la realitat veïnal.

Sigui com sigui, la CUP està en ple procés de refundació i no se sap com encaixarà el debat la inseguretat. Aquest sembla que serà el gran tema a les properes autonòmiques. Fins i tot ha arribat a Madrid, on Junts ja demana canvis en el codi penal per avançar-se a Aliança Catalana a les autonòmiques.

➡️ Política

Més notícies: