Plànol mitjà de Dante Pérez amb camisa blanca parlant des d'un faristol amb el lema 'És el moment' i el logo del PP
POLÍTICA

Un ex del PP català marca el camí a seguir amb Junts

L'expopular Dante Pérez dirigeix crítiques molt dures al PP i demana declarar-li la “guerra institucional” a Junts

L'alcalde de Gimenells i ex del PP, Dante Pérez, és una de les figures més crítiques amb els populars. Després de donar-se de baixa per no acceptar la línia del seu partit ara l'acusa de connivència amb Sánchez. Així, pren una postura més dura que la d'Alejandro Fernández i parla de Junts no com a “rival” sinó com a “enemic”.

Dures acusacions al PP de Feijóo

A Feijóo no li faria res entendre's amb el nacionalisme català i en particular amb Junts. Aquest canvi de rumb que Feijóo va imprimir al partit va ser rebut amb crítiques vaticanes al PP català. Alejandro Fernández no es va posar directament de cara, però va deixar clar que no compartia la línia d'entesa amb Junts.

Al final, el PP nacional va haver de transigir, deixar Fernández el comandament en plaça a Catalunya i donar-li la raó. Més enllà de la postura de Fernández n'hi ha una altra encara més dura i que està representada per Dante Pérez. Pérez va arribar fins i tot a abandonar el PP i de moment va per lliure.

En una entrevista per a La Gaceta ha deixat anar fortes crítiques al que fos el seu partit. Arriba a acusar el PP de “normalitzar el cop de Sánchez”:

Tres línies

La situació que ens va deixar el resultat electoral del 23-J ha enxampat amb el peu canviat els populars. A Gènova, saben que el llast que els fa perdre les eleccions són Catalunya, Euskadi i Navarra. Això i les simpaties naturals que Feijóo té amb els regionalismes ha portat a la definició de tres línies al PP i al seu entorn.

La primera, la del mateix Feijóo i a nivell nacional: negociar amb Junts, però amb menys marge per cedir. Aquesta estratègia té la intenció electoral de fer fort el PP en territoris on, fins fa poc, gairebé ni existia. La seva concreció és complexa perquè, al seu torn, Junts podria desfer-se electoralment si pactés amb la dreta espanyola.

Primer pla d'Alberto Nuñez Feijoo amb cara d'enuig

La segona, la d'Alejandro Fernández, busca l'enfrontament amb Junts i no compartir res amb ells. Segons aquesta postura, el que faria ressuscitar el PP català no seria un catalanisme simpàtic sinó un constitucionalisme fort. Aquesta és la posició que ara mateix té el PP català i que li està donant bons resultats a les enquestes.

Finalment, la postura de Dante Pérez és una intensificació de l'anterior. Es tradueix en una política del “no” absolut que arribaria fins i tot als pactes del PP amb el PSOE. Aquesta postura no aspira a una transversalitat electoral i per això parlen de declarar la "guerra institucional" a l'independentisme.

➡️ Política

Més notícies: