Míriam Nogueras, amb cara d'enfadada, asseguda al seu escó al Congrés dels Diputats
POLÍTICA

El debat sobre l'expulsió de delinqüents reincidents arriba al Congrés

Junts trasllada una petició al ministre de l'Interior

El viratge de Junts per Catalunya a la qüestió migratòria ha arribat fins al Congrés dels Diputats. El partit de Carles Puigdemont ha recuperat la identitat de partit d'ordre a Catalunya. I està disposat a utilitzar tots els escenaris i portaveus per difondre el nou missatge.

A la sessió d'aquest dimecres, el diputat de Junts al Congrés Josep Maria Cruset ha llançat una advertència al ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska. “No siguem imprudents, res no alimenta més l'extrema dreta que l'abandonament de funcions que vostès estan fent. Feu la feina perquè s'apliqui allò que aquesta càmera va aprovar, que és multireincident no pot quedar impune”.

La intervenció de Josep Maria Cruset conté tot el nou ideari de Junts al tema migratori. D'una banda, assenyalar l'extrema dreta per desmarcar-se de partits com Aliança Catalana i possibles acusacions per part de l'esquerra. D'altra banda, posar èmfasi en el problema de la inseguretat.

Missatge contundent de Junts

Cruset ha dit que "a molts pobles i ciutats de Catalunya hi ha una sensació d'enorme inseguretat". Va posar com a exemple Barcelona, on “269 multireincidents acumulen més de quatre mil fets delictius”. El diputat va afirmar rotundament que “la gent n'està farta perquè veuen que els delinqüents tenen impunitat”.

També va afirmar que la inseguretat és la principal preocupació dels ciutadans, i que “la inacció” del govern espanyol “desmotiva” la policia i fa que els ajuntaments “se sentin sols”. Va ser llavors quan li va recordar que el Congrés va introduir els canvis al Codi Penal per resoldre aquest problema. El diputat va lamentar que no només no hi ha hagut cap millora, sinó que la situació ha empitjorat.

La candidata número 1 de Junts per Catalunya per Barcelona al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, i el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, en arribar a una reunió del partit per valorar els resultats de les eleccions del 23J

Va recórrer al refranyer popular “qui la fa la paga” per demanar al ministre que faci complir el que es va aprovar a la cambra. Junts trasllada així el debat al Congrés dels Diputats per obtenir un altaveu encara més gran. La seva intenció és agilitzar l'expulsió dels immigrants que delinqueixin de manera multireincident.

Competència amb Aliança Catalana

El canvi de discurs de Junts obeeix a la intenció de tornar a convertir-se en un partit d'ordre a Catalunya. Això és així perquè l‟espai del bonisme ja està ocupat per ERC i la CUP, i el de l‟ordre ha estat ocupat per Aliança Catalana. Per recuperar votants, els postconvergents ara necessiten competir amb el partit de Sílvia Orriols.

A més, recentment ha esclatat el malestar entre els alcaldes postconvergents al Maresme. En aquesta comarca, petits pobles de costa han vist multiplicar la població en poc temps a causa de la immigració. Els últims incidents protagonitzats per menors estrangers multireincidents ha estat la gota que ha fet vessar el got.

Junts sempre s'ha sentit incòmode amb la qüestió migratòria, i de fet la secció local a Ripoll va permetre que Sílvia Orriols fos alcaldessa trencant el cordó sanitari. Ara es treu definitivament la careta i els complexos. La intervenció al Congrés d'ahir és la confirmació d'aquesta bolcada al partit de Puigdemont.

➡️ Política

Més notícies: