Imatge de les protestes per l'assassinat de Núria

POLÍTICA

Indignació entre els treballadors de presons després de l'últim moviment del Govern

E-Notícies hem parlat amb diversos funcionaris, que consideren una falta de respecte la darrera decisió de Gemma Ubasart

La polèmica a les presons catalanes està lluny de tancar-se. I és que, a cada pas que fa el Govern i la Conselleria de Justícia comandada per Gemma Ubasart, la indignació entre els treballadors dels centres penitenciaris va en augment.

Després de l'assassinat de la Núria, la cuinera de la presó de Mas d'Enric (Tarragona), a les mans d'un reclús amb antecedents per haver matat una dona, Gemma Ubasart es va negar a dimitir. També es va negar a cessar el seu número 2, Amand Calderó. I ara, els primers canvis que ha fet al Departament només han servit per enfadar encara més els funcionaris de presons, farts de jugar-se la vida només pel fet d'anar a treballar.

La Conselleria liderada per Gemma Ubasart va decidir acomiadar el director de la presó on es va cometre l'assassinat de la Núria. Això sí, com a premi, l'ha recol·locat com a coordinador de seguretat de tots els centres penitenciaris catalans. Un moviment que els treballadors consideren “una falta de respecte”.

A E-Notícies ens hem posat en contacte amb diversos funcionaris de presons. I cap d'ells amaga la seva indignació per la decisió de Gemma Ubasart. “No té sentit que una persona que no va ser capaç de mantenir la seguretat del seu centre, ara sigui el cap de la seguretat de tots els centres”, afirma un.

Un altre assenyala que és “vergonyós” aquest nomenament, ja que a Mas d'Enric “no només es va produir l'assassinat de la Núria, sinó que ja s'hi estaven produint incidents i agressions molt greus contra els treballadors”. Cal tenir en compte que, en els darrers vuit anys, les agressions a treballadors a les presons catalanes han augmentat gairebé un 300%.

Alberto Gómez, coordinador del sindicat CSIF Presons, admet que “la sensació és que dins de la Generalitat també existeix això de les portes giratòries”. I considera “irònic” que posin de cap de seguretat de les presons catalanes el responsable del centre on es va cometre l'assassinat de Núria.

Goméz també ha carregat contra el nomenament de Carles López com a nou director de Mas d'Enric. El representant sindical no ha volgut valorar la seva figura, ja que “té experiència en l'àmbit penitenciari, però caldrà veure com es mou” al capdavant del centre de Tarragona. Això sí, per a Gómez "crida l'atenció el nomenament del nou director quan el procés de selecció i recepció de candidatures per ocupar aquest càrrec encara estan oberts".

Mentre tots els sindicats, inclosos CCOO i UGT, es resisteixen a reunir-se amb Gemma Ubasart mentre no hi hagi dimissions, la Conselleria de Justícia de la Generalitat segueix el seu camí amb canvis que no només no convencen la plantilla, sinó que generen indignació entre uns treballadors cada vegada més farts del Govern.

➡️ Política

Més notícies: