Muntatge amb captura de pantalla de Twitter
POLÍTICA

Dones separades per tanques dels homes: així celebren la fi de ramadà a Lleida

Els musulmans asseguren que no és una imposició religiosa sinó una tradició, però la imatge ha causat indignació

Els musulmans celebren aquest dimecres la data més assenyalada, l'Eid al-Fitr, que marca el final del ramadà. La celebració ha deixat una imatge inquietant a Lleida, on les dones han estat separades dels homes per unes tanques de construcció. La foto, difosa pel diari El Segre , ja està circulant per les xarxes socials davant de la indignació majúscula de molts catalans.

Parlen de tracte denigrant les dones, i ho veuen com la demostració que l'islam és incompatible amb els valors occidentals. Una afirmació per la qual l'alcaldessa de Ripoll va ser multada amb 10.001 euros per la Conselleria d'Igualtat i Feminismes que dirigeix Tània Verge. Ara demanen a la consellera que sancioni els responsables d'aquesta segregació que posa en risc la igualtat entre homes i dones.

Segons revela El Segre , la imatge correspon a la celebració organitzada a l'aire lliure, al Parc de la Mitjana, per la comunitat islàmica Shura. Els líders de la comunitat han justificat l'engabiament de les dones, afirmant que no és una imposició religiosa, sinó un costum ancestral. Segons diuen, la llei islàmica només imposa que les dones resin darrere dels homes perquè en cas contrari l'oració no seria tan pura.

El doble raser de l'esquerra

El Govern d'ERC i la Conselleria d'Igualtat i Feminismes han estat molt criticats pel doble raser amb la igualtat i la immigració. D'una banda prediquen la igualtat i gasten quantitats ingents de diners públics per al seu foment, i de l'altra callen davant d'imatges com aquesta que denigren la dona d'una manera preocupant. L'esquerra s'escuda en el respecte a les tradicions, encara que Esquerra felicita amb especial vehemència el ramadà mentre silencia les festivitats cristianes o els canvia el nom com va fer amb el Nadal (solstici d'hivern).

A més, acusen els crítics amb aquestes imatges d'utilitzar el feminisme per exercir la islamofòbia. El doble raser es demostra amb la decisió de la regidora de feminisme de Lleida, Sandra Castro (ERC), de suprimir les pubilles catalanes per considerar-les una figura antiquada. Ara els lleidatans recorden aquella decisió, i es pregunten per què unes tradicions sí i d'altres no.

Preguntes interessants

L'usuari de Twitter @moltsorrow (Auberge) llança una sèrie de preguntes molt interessants que ens haurien de fer reflexionar: Tot això és nou, o fa anys que es feia i no es deia? Està venint gent més radical, s'estan radicalitzant aquí? I les tanques, les proporciona l'ajuntament, la conselleria, demanen permís?

➡️ Política

Més notícies: