Una dona amb una samarreta verda que diu "FEM + CURT EL CAMÍ INDEPENDÈNCIA" està aixecant tots dos dits índexs en un entorn urbà.
POLÍTICA

Indepes enfonsen Carme Forcadell per un vídeo promocionant la Diada

Els usuaris a les xarxes socials no obliden l'estafa processista: 'amb aquesta senyora ni a la cantonada'

El processisme s'enfronta a un molt mal moment. Això es demostra amb el fet que la població catalana és, segons dades del CEO, cada cop menys nacionalista. Sobretot els joves.

Avui és notícia que el suport social al nacionalisme s'ha reduït de manera dràstica entre els més joves. És més, en aquests moments, els més nacionalistes són els més grans de 65 anys. És a dir, el target de l'ANC i d'altres entitats semblants, que tampoc no viuen en un bon moment.

Ja no és només la quantitat de burles i menyspreu que desperta l'ANC, sinó també la mena de perfils que reivindiquen. L'últim exemple és el de l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell. Als usuaris en xarxes socials no els ha agradat gaire que precisament Forcadell els animi a assistir a la Diada.

Pla mig curt de Carme Forcadell mirant a l'horitzó davant de dos micròfons

“Prou samarretes!”

Amb el resultat de les eleccions autonòmiques encara recent, el que queda del processisme juntaire ha intentat caldejar la Diada. Entre els actors més destacats ha estat l'ANC, que ha predicat unitat independentista al desert processista. Durant els darrers dies, Lluís Llach ha intentat aixecar els ànims, però tot apunta a un fracàs.

Com ja hem explicat a E-Notícies, l'estratègia de l'ANC per demà consisteix a fer manifestacions separades. D'aquesta manera, podran evitar la imatge de grans espais buits. En qualsevol cas, aquesta mena de jugades no serveixen per amagar el rebuig social que desperten en xarxes socials aquests satèl·lits processistes.

Lluís Llach parlant davant d'un micròfon.

En una de les últimes publicacions, el compte oficial de l'ANC a X ha compartit un vídeo de l'expresidenta Forcadell. Al vídeo, Forcadell presenta un discurs típicament processista. “Sortim, lluitem, i demostrem que el que volem i hem volgut sempre és la independència del nostre país”:

L'ANC ha bloquejat algunes respostes a aquest vídeo, però no ha pogut evitar que els usuaris plantegessin les crítiques. En la seva majoria, els usuaris es mostren molt descontents, i fins i tot indignats, amb la intervenció de Forcadell. No donen crèdit que sigui un líder processista qui torni a trucar a l'acció.

"En un país amb amor propi i sense complexos, és a dir, en un país normal, amb tot el que ha passat i hem viscut, aquest vídeo no seria possible". “Qui es vol manifestar per la independència juntament amb mentiders i traïdors?”. “De veritat us penseu que aquesta traïdora té algun tipus de credibilitat?”, deien els usuaris.

Tot i que el clam dels veritables independentistes continua sent el mateix. “Prou samarretes! Prou independentisme apardalat!”.

➡️ Política

Més notícies: