Primer pla de Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana
POLÍTICA

Sílvia Orriols, increpada per un 'marroquí' quan anava sola pel carrer:'Gossa racista'

És el segon incident que pateix la líder d'Aliança Catalana en poc temps: fa uns mesos va ser agredida pel cosí de dos autors de l'atac terrorista del 17A

Sílvia Orriols ha tornat a patir un incident quan anava pel carrer. Aquest cap de setmana, l'alcaldessa de Ripoll ha denunciat a les seves xarxes socials que "un marroquí que seia a les escales del banc (en grupet)" l'ha increpat quan ella estava "tornant sola del concert de Nadal". Segons explica la líder d'Aliança Catalana, aquest magribí l'ha titllat de "gossa racista" en castellà.

Sílvia Orriols també ha alçat la veu per dir que no es mereix haver de patir aquests episodis. "En un país normal no ho hauria d'aguantar", reivindicava en la seva publicació a la xarxa social X. També ha tingut unes paraules per a l'oposició. "Suposo que tornaran a dir que m'ho mereixo", escrivia, fent al·lusió a la reacció que van tenir els seus rivals polítics quan va ser agredida al mig del carrer fa tres mesos.

Agredida pel cosí de dos terroristes del 17A

A finals d'octubre de l'any passat, Sílvia Orriolsva ser agredida en ple carrer per Hamid Oukabir, cosí de dos dels autors de l'atac terrorista del 17 d'agost del 2017 a Barcelona i Cambrils. En aquell moment, l'oposició es va posar de perfil i va responsabilitzar indirectament l'alcaldessa de l'agressió que havia patit. La van acusar de "trencar la convivència" i de "normalitzar la ràbia" en un comunicat signat per ERC, Junts, PSC, CUP i Som-hi Ripoll. El Govern de la Generalitat tampoc no es va voler mullar gaire en el cas de l'agressió patida per un càrrec electe com és Orriols.

Aquesta primera agressió patida per part del cosí de dos dels terroristes del 17 d'agost del 2017 va acabar amb l'atacant detingut i pendent de judici. Tant Sílvia Orriols com el seu marit, que també va ser agredit, van acabar a l'hospital amb ferides lleus. A l'espera de resoldre's el cas judicialment, l'advocat d'Orriols considera que es va tractar d'un atemptat contra l'autoritat per la condició d'alcaldessa de la líder d'Aliança Catalana. Oukabir afronta aquest procés amb diversos antecedents a l'esquena: resistència a l'autoritat, robatori amb força i abusos sexuals.