Muntatge d´un primer pla de Sílvia Orriols somrient i una foto petita d´un immigrant tapat amb una manta blanca
POLÍTICA

L'immigrant il·legal denunciat a Ripoll té antecedents per robatori amb violència

Sílvia Orriols explica que l'home d'origen magribí lliurat a la policia té obert un expedient d'expulsió

Recordeu que, la setmana passada, l'Ajuntament de Ripoll va denunciar i entregar a la policia un immigrant il·legal que dormia en un parc del municipi? Doncs el tema encara genera molta polèmica. De fet, el cas ha saltat al ple de l'ajuntament i Sílvia Orriols ha explicat tota la informació que té sobre l'home d'origen magribí que va ser denunciat a la policia.

Aquest dimarts hi havia ple a l'ajuntament de Ripoll i l'oposició a Sílvia Orriols es va unir per retreure-li la seva actitud. Fins i tot es va aprovar una moció en què Junts, ERC, PSC i la CUP condemnaven l'actuació de l'Ajuntament. Una actuació que aquests 4 partits han qualificat de “racisme institucional”.

Davant d'aquesta situació, Sílvia Orriols ha dit prou i ha decidit explicar tot el que sap de l'immigrant irregular que van arrestar la setmana passada. Citant “fonts policials”, la líder d'Aliança Catalana ha explicat que aquest home magribí “fa 2 anys que és a la península” i que “havia demanat asil polític”. Un asil polític que “se li va denegar per no complir els requisits”.

I és que, segons explica l'alcaldessa de Ripoll, l'immigrant irregular entregat a la policia té “antecedents de robatoris amb violència”. Però és que, a més, té obert un expedient d'expulsió d'Espanya.

Tot i que alguns usuaris de Twitter acusen Sílvia Orriols de mentir, ella assegura que aquesta informació prové de fonts policials. I és que, els darrers dies, havia circulat el rumor que l'immigrant en qüestió estava de pas per Catalunya i que es dirigia a Itàlia, on tindria la família. La informació publicada per l'alcaldessa de Ripoll desmuntaria aquesta teoria i assenyalaria una realitat que deixaria en evidència els seus contrincants polítics.

'Ni cas, Sílvia'

Sobre el mateix tema, Sílvia Orriols també ha compartit dues publicacions amb missatges clars contra els vostres 'haters'. “Quan el govern més progressista de la història va perpetrar la matança de negres a Melilla, conjuntament amb el Marroc, tots aquests partits es van quedar muts”, assenyalava Brahim Yaabed. “Ni cas, Sílvia”, afegia.

Un altre usuari exposa que “el racisme institucional l'exerceix qui justifica la delinqüència perquè són immigrants. A Catalunya no volem violència ni delinqüència i cal combatre-la tant si són catalans com nouvinguts”. I l'animen amb un “aquest és el camí i tothom ho sap”.

El que és clar és que els tres partits processistes -i el PSC- segueixen molt pendents de les actuacions de Sílvia Orriols. Una Sílvia Orriols que segueix aplicant el seu programa electoral malgrat l'amenaça constant de l'oposició de muntar una moció de censura contra ella.

➡️ Política

Més notícies: