Imatge de les Senadores de Junts i el PSC Teresa Pallarès i Nuria Marín, al Parlament de Catalunya
POLÍTICA

El Senat, agència de col·locació

Junts col·loca Teresa Pallarès i el PSC Núria Marín

El Parlament de Catalunya ha designat aquest dimecres 26 de juliol Núria Marín del PSC i Teresa Pallerés de Junts com a senadores. Mentre que Marín ha rebut 96 vots a favor i 18 abstencions, Pallarès ha sumat 97 positius i 19 abstencions, en una votació secreta.

El Parlament de Catalunya designa vuit senadors en representació de la Generalitat, mentre que 12 es van escollir diumenge passat. L'elecció de Pallarès i Marín és curiosa i demostra que el Senat continua sent una agència de col·locació per als partits.

Núria Marín, alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, va ser la presidenta de la Diputació de Barcelona fins a les passades municipals. El PSC va decidir apostar per un canvi i va triar Lluïsa Moret com a nova presidenta de l'entitat supramunicipal. Per no enfadar Marín i mantenir l'equilibri de poder intern, la situa al Senat, on podrà complementar el salari de 80.000 euros com a alcaldessa de l'Hospitalet.

El cas de Teresa Pallarès és encara més clarivident. És una escudera de Puigdemont , qui ha portat els números del partit i de Waterloo. Va perdre les eleccions municipals a Reus i es va voler col·locar a la Diputació de Tarragona, però ERC li va robar la cartera. Pallarès va ser nomenada assessora del Parlament fa unes quantes setmanes, amb un salari de 2.000 al mes, mentre no era designada com a senadora.

En altres paraules: Junts va col·locar d'assessora al Parlament una persona que no ha pogut assessorar perquè ella mateixa sabia que se n'aniria a Madrid. Ara, Teresa Pallarès podrà gaudir dels 3.000 euros al mes més dietes -gairebé uns 5.000 euros- de salari com a senadora, mentre se suposa que mantindrà la seva acta de regidora a Reus.

Un altre cop més, els partits polítics catalans utilitzen el Senat per col·locar els seus dirigents que han perdut càrrecs i poder. ERC ho va intentar amb Maragall a les urnes de diumenge, però va fracassar. PSC i Junts, ni això. Han aprofitat els senadors que designa el Parlament per tenir contentes Núria Marín i Teresa Pallarès.

➡️ Política

Més notícies: