Imatge de Salvador Illa assenyalant amb el dit durant un míting del PSC
POLÍTICA

A Sánchez ja només li queden els socialistes catalans

El PSC tanca files amb el líder del PSOE

Pedro Sánchez està cada vegada més sol. Els barons socialistes s'han amotinat contra el seu líder per la imposició de les llistes al Congrés i al Senat, i pesos pesants com Emiliano García-Page (Castella-la Manxa), Javier Lambán (Aragó) i Adrián Barbón (Astúries), no han assistit al Comitè Federal celebrat aquest cap de setmana. Altres, com el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, han fet acte de presència però amb evident malestar.

Davant d'aquest escenari, Sánchez apreta les dents i es conjura per una victòria de les esquerres el 23J. És conscient que una derrota del PSOE i els seus socis, i una majoria amplia de la dreta, certificaria el seu declivi polític i obriria la lluita per la seva successió al partit. I sense el suport dels barons territorials, el líder del partit s'aferra als socialistes catalans com a últim bastió per resistir la contesa electoral.

Pedro Sánchez en un acte electoral del PSOE amb rostre de preocupació

Catalunya ha estat l'únic feu que ha aconseguit resistir a l'enfonsament electoral del 28M: mentre que a la resta d'Espanya el PP ha aconseguit arrabassar al PSOE 6 de 10 autonomies, a Catalunya el PSC ha passat de tercera a primera força política, culminant així el sorpasso dels partits independentistes. Tant és així, que el partit d'Illa s'ha convertit en l'objecte de desig de Junts i ERC de forjar pactes en ajuntaments i diputacions

Però a més, enmig de la rebel·lió dels barons socialistes, el PSC ha tancat files amb el líder del PSOE al Comitè Federal d'aquest cap de setmana.

Salvador Illa

Durant el conclave socialista, Salvador Illa ha sortit en defensa de Pedro Sánchez i de la seva tasca al Govern: “És difícil trobar un govern amb un millor full de serveis durant tot el període democràtic”. Illa ha fet una crida a la unitat dels socialistes al voltant del president i ha demanat “una mobilització sense precedents de tot el partit i de la societat catalana”.

Mentre la resta de líders autonòmics deixen sol a Sánchez, Illa mobilitza el PSC a Catalunya davant una campanya electoral “dura”. “El 23J està en joc la convivència”, ha afirmat el president dels socialistes catalans. I ha recordat: “les polítiques del Govern Sánchez i del PSC han ajudat a construir la millor Catalunya. Hem obert un camí on no hi havia camí. Per això no permetrem que hi hagi un retrocés”.

Meritxell Batet

El PSC va anunciar la setmana passada que Meritxell Batet, presidenta del Congrés, repetirà com a cap de llista dels socialistes a Barcelona. Batet també ha tancat files amb Pedro Sánchez en la reunió d'aquest cap de setmana. Ha afirmat que el que està en joc és “continuar l'obra de progrés que vam iniciar fa cinc anys o anar cap enrere”. I ha repetit la paraula “orgull” per definir l'obra de govern del sanchisme.

“És un gran honor tornar a representar els socialistes al Congrés. Junts farem que el PSC torni a guanyar i Pedro Sánchez torni a ser president”, ha afirmat Meritxell Batet.

➡️ Política

Més notícies: