Primer pla de Juli Fernández molt seriós
POLÍTICA

Juli Fernàndez, el conseller que ha durat 8 mesos

Pere Aragonès cessa Juli Fernández després de nomenar-lo l'octubre del 2022

Pere Aragonès ha decidit prendre la seva primera decisió de debò després de la desfeta d'ERC a les eleccions municipals del 28 de maig. El Govern de la Generalitat serà remodelat aquest 12 de juny amb el cessament de tres consellers: Juli Fernández, Teresa Jordà i Josep Gonzàlez-Cambray.

L'adéu de Jordà era necessari després de ser nomenada com a dos de Rufián per al 23J i el cessament de Cambray era un secre a veus després dels múltiples problemes a Educació. Però ningú posava el nom de Juli Fernàndez a les travesses.

L'exalcalde de Sabadell entre el 2015 i el 2017 va ser nomenat conseller de Territori l'octubre del 2022 després de la marxa de Junts del Govern. Arribava després de no poder revalidar l'alcaldia de Sabadell el 2019, però amb uns bons resultats electorals. ERC el va recol·locar com a delegat de la Generalitat a Barcelona i el va mimar fins l'octubre passat.

La seva entrada al Govern va coincidir amb les negociacions per als pressupostos de la Generalitat. El pacte amb el PSC va obligar Esquerra a cedir amb el Quart Cinturó i incloure'l als números. Fernàndez es va convertir, doncs, en el conseller responsable d'executar aquesta infraestructura, malgrat que s'havia mostrat contrari abans d'arribar al Govern.

Aquest fet va suscitar una gran controvèrsia a Sabadell. Van aparèixer cartells amb la seva cara on es podia llegir: "Qui és Juli? El conseller del Quart Cinturó". És més que probable que la seva posició contrària a aquesta infraestructura hagi motivat el cessament prematur del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Juli Fernàndez era l'home fort d'ERC a Sabadell. Els resultats a les municipals van ser desastrosos: passant de 7 regidors a 3 i perdent més de la meitat dels vots. El pacte d'Esquerra amb el PSC pel Quart Cinturó va passar factura als republicans, mentre que els socialistes van aconseguir la majoria absoluta. Ara, Pere Aragonès sacrifica Juli Fernàndez, que serà recordat com el conseller dels 8 mesos.

➡️ Política

Més notícies: