La diputada de la CUP Mireia Vehí en un ple del Congrés de Diputats

La CUP es presenta el 23J contra Vox i per diners

El partit anomenat “antisistema” passa de la campanya per l'abstenció

La CUP es presentarà el 23J i ja no s'amaga. L'argument que ha esgrimit per presentar-se és ocupar un espai "nítidament anticapitalista i independentista" per fer front a l'ascens del "feixisme organitzatiu i sociològic". I n'hi ha més, necessiten "aportar recursos econòmics per nodrir les apostes de l'organització i el moviment també pel que fa a l'aposta de desenvolupar estructures de moviment com a element clau per a l'aposta estratègica".

El partit que recollia aquest electorat independentista més inconformista es tornarà a presentar a les eleccions al Congrés dels Diputats i confirma que ja és sistema. El 61% de la militància de la CUP ha avalat la seva participació per segona vegada a la història i -seguida- en unes generals. El partit ha informat que han votat més de 1.200 militants.

Després de la caiguda electoral de les passades eleccions municipals, la CUP mirava les eleccions del 23 de juliol com una cruïlla. Si no es presentava, podria capitalitzar la presumpta abstenció independentista, però perdria ingressos per a un partit molt fràgil després de les eleccions municipals. La Candidatura d'Unitat Popular no passa per un bon moment intern, i el que passi el 23J serà un termòmetre molt important.

Imatge de membres de la CUP amb cares llargues valorant els resultats de la nit electoral
Imatge:

@cupnacional, Twitter

Albert Botrán

Una mala notícia per a Rufián


La presència de la CUP el 23J és una mala notícia per ERC i Gabriel Rufián. Les perspectives electorals d'Esquerra són dolentes. Tots els sondejos els auguren perdre com a mínim tres diputats i l'opció de la CUP minva encara més les opcions de Rufián de salvar els mobles.

Finalment hi haurà quatre candidatures a l'òrbita independentista: Junts, el PDECat (amb el nom d'Espai CIU), ERC i la CUP.