Imatge del cartell electoral d'Aliança Catalana, amb la foto de la candidata Sílvia Orriols
POLÍTICA

'Gràcies, Sílvia Orriols': Una víctima de l'atemptat assenyala el que ha passat a Ripoll

Yolanda Ortiz assegura que només Sílvia Orriols ha tingut en compte les víctimes dels atemptats de les Rambles

Ja fa sis anys del maleït atemptat de les Rambles i Cambrils, on 16 persones van morir a mans de joves gihadistes crescuts a Ripoll. Sis anys que Younes Abouyaaquoub va matar 15 éssers humans a les Rambles de Barcelona i els seus companys a una turista hores després a Cambrils. I, com és habitual, aquest 17 d'agost del 2023 és més fàcil trobar a la premsa catalana reportatges sobre els musulmans que encara viuen a RIpoll que sobre les víctimes.

Aquell dia d'estiu del 2017 centenars de persones van patir en primera persona l'atemptat islamista. Una era Yolanda Ortiz, ciutadana d'un poble al costat de Ripoll i que aquell dia va baixar a Barcelona a passar una tarda amb els fills. Ho ha explicat a ABC, on assegura que en sis anys les administracions no els han ofert cap ajuda. És més, assegura que l'Ajuntament de Ripoll, governat llavors per CiU "va fer més cas les famílies dels terroristes que les víctimes de l'atemptat".

Imatge de Sílvia Orriols, d'Aliança Catalana, en un muntatge en contra del seu partit polític a Ripoll

Yolanda Ortiz ha assegurat que el mateix consistori de Ripoll va arribar a fer les compres a les famílies dels terroristes perquè no haguessin de sortir de casa. Mentrestant, cap polític del municipi no li preguntava com estava. És per això que avui, quan fa sis anys de l'atemptat, no ha dubtat a donar les gràcies a Sílvia Orriols, actual alcaldessa de Ripoll.

La líder d'Aliança Catalana assegurava fa unes hores que les banderes de l'ajuntament onejarien aquest 17 d'agost a mig pal "en senyal de respecte per les víctimes mortals del #17A. I en suport de tots aquells que, avui dia, lluiten contra les seqüeles físiques i psicològiques derivades de la barbàrie islamista".

Yolanda Ortiz no ha dubtat a compartir la publicació d'Orriols amb un missatge duríssim per als partits tradicionals. Sobretot, qui va governar Ripoll des del 2011 fins al 2023, Junts per Catalunya. "Durant sis anys, ens han silenciat, ignorat des de tots els partits polítics de Ripoll, cap d'ells ha dedicat un minut en saber com estàvem. Silenciar és una forma de maltractament del que tots han estat còmplices, gràcies Silvia”, diu el missatge.

Sis anys després, l'Ajuntament de Ripoll tindrà per primer cop molt en compte les víctimes del terrorisme islamista del 17 d'agost. Mentre que alguns centren encara les mirades en les famílies dels terroristes, Sílvia Orriols prefereix parlar dels que encara pateixen les seqüeles per haver estat aquell maleït dia a Cambrils i les Rambles.

➡️ Política

Més notícies: