Muntatge amb dos primers plans de Carles Puigdemont i Pedro Sánchez somrient
POLÍTICA

Principi d'acord entre Junts i PSOE per a la Mesa del Congrés

Els de Puigdemont permetran que Francina Armengol es converteixi en la presidenta de la Cambra Baixa

El PSOE té més a prop que mai la presidència de la Mesa del Congrés per a la propera legislatura. I és que la formació socialista i Junts haurien arribat a un principi d'acord perquè els processistes votin Francina Armengol a la votació que es durà a terme aquest dijous al matí.

Segons El Periódico, els de Carles Puigdemont donaran suport la candidata socialista a canvi de, com a mínim, tres coses. Una, que es pugui fer servir el català al Congrés, cosa a la que es referirà Armengol en el seu discurs si guanya les votacions. Dos, la reobertura de la comissió d'investigació sobre el que ells anomenen 'les clavegueres de l'Estat'. I tres, l'obertura d'una comissió d'investigació sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils, dels quals avui precisament es compleixen 6 anys.

Jordi Turull hauria informat la resta de la cúpula del partit d'aquesta decisió, especificant que es tracta d'un principi de pacte, però que no és una decisió tancada del tot.

Tot i que no s'ha especificat, és molt probable que el pacte prevegi també la possibilitat que Junts pugui formar grup parlamentari propi. Els de Puigdemont no compleixen els requisits legals per tenir-lo, però un tripijoc parlamentari de la Mesa podria fer-ho possible. Segons les informacions reportades les últimes hores, ERC també es beneficiaria d'un grup propi al Congrés a canvi dels seus vots a Armengol.

➡️ Política

Més notícies: