Muntatge sobre fons negre de les cares de Laura Borràs, Sílvia Orriols i Oriol Junqueras
POLÍTICA

Torna el front processista contra Sílvia Orriols

ERC i Junts difonen un comunicat conjunt contra l?ajuntament de Ripoll

El cordó sanitari dels partits processistes per evitar que Sílvia Orriols fos alcaldessa de Ripoll només va ser un aperitiu. Les primeres mesures d´Aliança Catalana al capdavant de l´ajuntament han provocat una nova reacció unitària. ERC i Junts han unit forces per denunciar un suposat racisme institucional.

Juntament amb el PSC, els dos partits processistes han mostrat un mateix missatge: “Compartim la tolerància zero contra la delinqüència, però no volem ni podem normalitzar que les xarxes socials institucionals de l'ajuntament de Ripoll publiquin les actuacions policials només quan els encausats són persones de origen marroquí.

El comunicat conjunt apareix hores després que l'ajuntament difongués a les xarxes socials una nova operació policial. En concret, la detenció d'un marroquí acusat de robar amb violència en un domicili de Ripoll. “A Ripoll, tolerància zero amb la delinqüència”, apuntava el missatge.

Missatge d'Orriols als detractors

Sílvia Orriols va deixar clar des del minut zero que portaria endavant les seves polítiques malgrat les acusacions de “extrema dreta”, “racisme” i “xenofòbia”. El nou desafiament del front antiorriols ha provocat la seva reacció. L'alcaldessa de Ripoll ha proposat a ERC, Junts i PSC anar junts a les properes eleccions “sota unes úniques sigles”.

"Com a mínim, estalviarem paperetes", ha ironitzat l'alcaldessa. A més, ha defensat que "dir la nacionalitat d´un delinqüent no és racisme, sinó transparència, i punt". De fet, segons Orriols la idea que dir la nacionalitat dels delinqüents és criminalitzar els immigrants és “una manera subtil de reconèixer l'enllaç inequívoc que hi ha entre immigració i delinqüència”.

Guerra al processisme

L'arribada de Sílvia Orriols i la seva Aliança Catalana al govern de Ripoll ha tensat la corda entre els processistes i els identitaris. Aquests dies, la flamant alcaldessa ha tornat a carregar contra el conglomerat ERC-Junts-CUP. Els acusa d'abandonar la identitat catalana i els valors occidentals, i promoure “una societat desarrelada, subsidiada i dependent”.

Això coincideix amb la intenció d'Aliança Catalana de fer el salt al Parlament de Catalunya. La mateixa Sílvia Orriols, líder del partit, ha confirmat recentment les seves intencions de presentar-se a les properes eleccions autonòmiques. Serà aleshores quan aquest partit independentista i antiimmigració podrà mesurar les forces amb el processisme.

➡️ Política

Més notícies: