Felicitació del Ramadà per ERC

POLÍTICA

ERC felicita el ramadà després de referir-se al Nadal com a solstici d'hivern

Acusen el Govern de doble raser amb les festes cristianes i les musulmanes, i de voler acabar amb les tradicions catalanes


Delegacions locals d'ERC han començat a felicitar aquest dilluns l'inici del ramadà, la festa sagrada dels musulmans. Una felicitació polèmica, perquè el Govern de la Generalitat es va referir al Nadal passat com a “solstici d'hivern”. Acusen Esquerra de voler acabar amb les tradicions catalanes, i en canvi tenir una devoció especial per les d'altres religions a Catalunya (especialment la musulmana).

Un dels primers en felicitar el mes sagrat dels musulmans ha estat Gabriel Fernández, portaveu d'ERC a l'ajuntament de Sabadell: “Al nostre país, Catalunya, milers de conciutadans viuen aquesta festa amb intensitat. Desitjar al nostre veí 'bon ramadà' pot ser un gest poderós dels que generen bon veïnatge”.

També ho han fet les delegacions d'Esquerra a Mollet i L'Hospitalet, dos municipis amb forta presència de musulmans. "Que l'amor, l'esperança, la salut i la fraternitat siguin part d'aquest mes", diu el seu missatge a les xarxes socials. El PSC també s'ha sumat a la felicitació “a tota la comunitat musulmana de Catalunya” des del seu compte oficial de X.

ERC, el Nadal i el Ramadà

La polèmica va saltar el mes de desembre passat, quan la vigília del Nadal el Govern d'ERC va emetre un comunicat referint-se a “les festes del solstici d'hivern”. Així mateix, al seu compte oficial Esquerra va desitjar “bones festes” evitant en tot moment parlar del Nadal. Mesos abans, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, havia felicitat el ramadà personalment a la “comunitat musulmana del país”.

Felicitacion festes ERC, d'Oriol Junqueras i Marta Rovira

La Sectorial de Ciutadania i Migracions d'ERC s'ha sumat a les felicitacions de les delegacions a Sabadell, Mollet i l'Hospitalet, entre d'altres. També a municipis com Pallejà i Vilassar de Mar, Esquerra ha penjat missatges per felicitar el ramadà als musulmans. Molts recorden que el 14 de febrer va començar també la Quaresma, abans de Setmana Santa, sense que ERC posés cap tuit.

Hi ha una voluntat per part del Govern d'amagar les festes religioses cristianes per no molestar la resta de comunitats religioses a Catalunya? Aquesta és la pregunta que es fan molts catalans davant el doble raser mostrat per ERC amb les festes cristianes i les musulmanes. També es pregunten perquè no fan el mateix a la inversa, i si no es tracta de favoritisme cap a una religió concreta.

Comunicat del consell islàmic de Catalunya

El Consell Islàmic de Catalunya s'ha dirigit a la comunitat musulmana per anunciar que aquest dilluns comença el mes sagrat de dejuni i prec. “Una oportunitat perquè les ànimes es dirigeixin al seu Senyor i s'ajuntin al voltant del Llibre Sagrat. Una oportunitat per augmentar la solidaritat i la cooperació entre les persones per fer el bé”, diu el comunicat.

Catalunya és de llarg la comunitat autònoma espanyola amb més immigració d'origen islàmic. Entitats cíviques i socials s'han sumat a les felicitacions d'ERC, sobretot en llocs on la presència de musulmans és més gran, com al Raval de Barcelona. Criden al diàleg interreligiós, malgrat que els cristians se senten menyspreats per les seves pròpies institucions.

➡️ Política

Més notícies: