Primer pla de Sílvia Orriols parlant i amb els ulls força oberts
POLÍTICA

El Govern multa a Sílvia Orriols amb 10 000 euros

El Departament d'Igualtat i Feminismes sanciona la batlessa de Ripoll per donar la seva opinió sobre l'islamisme

"La llibertat d'expressió consisteix -sobretot- en acceptar la veu del discrepant". "L'espai públic també és un espai d'expressió de totes les idees, hi ha qui el vol silenciar perquè els molesta que es pensi diferent". "El Parlament de Catalunya ha de ser garant de la llibertat d'expressió". Totes aquestes són frases pronunciades per Pere Aragonès, president del mateix Govern que acaba de multar Sílvia Orriols amb 10.000 euros per haver expressat la seva opinió respecte a l'islamisme.

Aquest diumenge, l'alcaldessa de Ripoll -dos dies després de ser agredida pel carrer- feia públic que el Departament d'Igualtat i Feminismes l'ha multat amb aquesta xifra desorbitada. El motiu, unes declaracions que va fer en un debat televisiu el 29 de maig de 2022. Concretament, la líder d'Aliança Catalana va exposar la seva opinió sobre els perills de l'islamisme a Catalunya. Cosa que no ha agradat a la conselleria de Tània Verge, que ara li exigeix el pagament de 10.000 euros.

Concretament, l'acusen d'una “presumpta infracció greu” de la llei “d'igualtat de tracte i no discriminació”. Segons el Govern, Sílvia Orriols ha de pagar aquesta quantiosa multa per “emetre per qualsevol mitjà, eslògans, anuncis publicitaris, missatges públics o declaracions públiques que comportin una discriminació d'una persona o grup a què pertany”.

Pla mitjà de Sílvia Orriols, mirant a càmera, asseguda al seu despatx i amb les mans al teclat i ratolí del seu escriptori

Què va dir Sílvia Orriols?

"Considero que permetre l'entrada massiva d'immigrants musulmans és un error que podem pagar molt car, perquè bàsicament els musulmans no reconeixen les democràcies europees ni les nostres lleis civils. Ells es regeixen per la xaria, i quan siguin majoria demogràfica els partidaris de la xaria, poden optar a les eleccions i imposar-se a les urnes, i, per tant, imposar a tota la població la xaria, la misogínia i l'homofòbia. Jo no vull això a casa meva, ni per als meus fills, ni per als meus néts”, afirmava Sílvia Orriols en un debat a 8tv amb Ramon Cotarelo.

Primer pla de Sílvia Orriols, líder d'Aliança Catalana

La líder d'Aliança Catalana afegia que "quan a Catalunya hi ha 300 mesquites i una tercera part són salafistes, no puc evitar preguntar-me per què el meu govern ha concedit llicències d'obertura a associacions islàmiques que donen discursos fonamentalistes i radicals. Per què ha concedit llicència d'obertura de mesquites que segreguen per sexe amb una discriminació clara a la dona i que fan prèdiques de textos absolutament misògins, homòfobs i antioccidentals”.

Sílvia Orriols respon

L'alcaldessa de Ripoll va denunciar a les xarxes socials la multa que li volen imposar Tània Verge i la Conselleria d'Igualtat i Feminismes. "La llibertat d'expressió no existeix a les mans de les esquerres totalitàries", va expressar.

“Catalunya plena d'individus que enalteixen el terrorisme de Hamàs i la Generalitat es dedica a perseguir i multar la batlessa de Ripoll per haver qüestionat la ideologia politico-religiosa misògina, homòfoba i antioccidental que és l'Islam. Qui governa a Catalunya? Els Aiatolàs?”, va publicar al seu compte de X.

“Benvinguts a la dictadura del pensament únic. Avui hem descobert que l'objectiu de la conselleria d'Igualtat i Feminismes és multar dones lliurepensadores que rebutgen la misogínia islàmica”, va afegir.