Primer pla de Patrícia Plaja amb la boca lleugerament oberta mentre parla en una roda de premsa del Govern
POLÍTICA

El Govern demana 'fugir de discursos alarmistes' després dels últims crims a Catalunya

Asseguren que cal evitar 'discursos populistes, racistes i demagogs que serveixen per alimentar l'extrema dreta'

Tres assassinats a la nit de Sant Joan, quatre més els últims dies i una criminalitat a l'alça. Aquesta és la situació de l'auge de la delinqüència a Catalunya. Tot i això, el Govern de la Generalitat ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat, advertint que cal "fugir de discursos alarmistes".

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha comparegut avui davant dels mitjans després de l'habitual reunió dels dimarts del Consell Executiu. No ho ha fet ni el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ni tan sols s'ha pronunciat en públic respecte a l'onada de crims que ha viscut Catalunya els darrers dies. Ni tampoc Joan Ignasi Elena, conseller de l'Interior, que segueix a l'ull de l'huracà i sense donar cara davant d'aquests dies convulsos en què s'han registrat set crims en menys d'una setmana.

La portaveu del Govern, Patrícia Plaja, durant una roda de premsa després de la reunió del Consell Executiu, al Palau de la Generalitat

Patrícia Plaja ha admès que Catalunya ha viscut un "Sant Joan tràgic" per l'assassinat de tres persones -dues a Girona i un a Barcelona. Uns fets que la portaveu del Govern ha qualificat d'“extremadament greus”.

Tot i això, Plaja també s'ha mostrat preocupada per les conseqüències que puguin tenir aquests fets delictius. Ja no per la inseguretat creixent que pateixen els ciutadans catalans, és clar, sinó per les conseqüències polítiques que puguin tenir.

"És important parlar de seguretat, però fugint de discursos alarmistes, populistes, racistes i demagogs que serveixen per alimentar les perillosíssimes infàmies de l'extrema dreta", ha assegurat Patrícia Plaja.

La portaveu del Govern de la Generalitat també ha defensat que “els dispositius de seguretat propis de la revetlla de Sant Joan eren els adequats i els proporcionals”. I que els “dos fets que van succeir”[el doble assassinat de Girona i el de Barcelona]“podrien haver succeït la nit de Sant Joan o qualsevol altra nit”. En qualsevol cas, ha admès que “s'ha d'afrontar el debat sobre la seguretat a Catalunya, però fer-ho sempre des de la calma”.

➡️ Política

Més notícies: