Primer pla de Najat Driouech, diputada d'ERC
POLÍTICA

El Govern defensa a Najat Driouech: 'Som una nació oberta'

El conseller Carles Campuzano li ha mostrat el seu suport en seu parlamentària

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) fa pinya amb la seva diputada Najat Driouech en plena voràgine del cas Ripoll. Ha estat aquest matí, durant el ple del Parlament, quan el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, ha volgut mostrar “tot l'afecte i la solidaritat del Govern” a la diputada “pels atacs rebuts aquests últims dies per l'extrema dreta a les xarxes”.

"Som una nació oberta i inclusiva, i ho volem seguir sent amb un 'nosaltres' cada vegada més ampli, més divers, més plural, però estimat per les noves catalanitats", ha afegit. Unes paraules, les del conseller, que han trobat l'aplaudiment de l'hemicicle i un gest d'agraïment sincer per part de Najat Driouech.

La mostra de suport pública del Govern a Najat Driouech es produeix en plena discussió sobre el signe del nou govern a Ripoll. ERC segueix pressionant Junts perquè se sumi al “cordó sanitari” contra el partit independentista i antiimmigració Aliança Catalana, de Sílvia Orriols. Els juntaires se segueixen debatent sobre si deixar votar la llista més votada o oferir el suport a un govern alternatiu.

Atacs a Najat Driouech

En ple debat sobre si Aliança Catalana és un partit d'extrema dreta, Najat Driouech va manifestar que “qualsevol demòcrata hauria de posar de part seva per frenar l'extrema dreta a tot arreu, i més a les institucions”. I va criticar els “comencen a normalitzar” a l'extrema dreta “sense cap mena de complex”. En les últimes hores, la diputada ha denunciat insults i amenaces per part dels partidaris d'Orriols i altres sectors de l'independentisme radical.

Imatge de la diputada Najat Driouech xerrant amb el president Pere Aragonès

No és la primera vegada que passa. El juliol de l'any passat, Najat Driouech va denunciar els “intolerables insults racistes” proferits per un grup de partidaris de Laura Borràs concentrats a les portes del Parlament. En una carta oberta publicada després dels fets, va manifestar el seu “rebuig a qui embruti el moviment independentista i debiliti la societat amb mantres racistes inadmissibles”.

La situació es torna a repetir ara, ja que un sector de Junts es resisteix a titllar Aliança Catalana d'extrema dreta. I fins i tot consideren que Sílvia Orriols posa damunt la taula els problemes reals de la immigració a Catalunya.

➡️ Política

Més notícies: