Muntatge fotogràfic amb Pere Aragonès i Sílvia Orriols
POLÍTICA

'A Ripoll no hi ha cap problema amb l'Islam'

ERC al·lega que Sílvia Orriols és 'ultracatòlica'

Més pressió per a Junts a Ripoll. ERC eleva el to contra l'Aliança Catalana de Sílvia Orriols i urgeix Junts a tancar un acord per impedir un govern del partit independentista i antiimmigració. En una entrevista a El Món a RAC1, la candidata dels republicans a l'alcaldia, Chantal Pérez, ha negat que a Ripoll hi hagi un problema amb l'Islam i ha titllat a Sílvia Orriols d'“ultracatòlica”.

Davant la indecisió de Junts, ERC, PSC i la CUP han tancat en les últimes hores un pacte per formar un govern alternatiu a la localitat. Per aconseguir la majoria necessària necessiten el suport dels diputats de Junts. "Estem esperant la resposta, però espero que Junts s'acabi sumant", ha afirmat Pérez.

ERC, tots a una

A diferència de Junts, on hi ha un debat intern sobre si deixar governar la llista més votada o facilitar un govern alternatiu, a ERC la consigna ha estat clara: Aliança Catalana és un partit d'“extrema dreta” i cal impedir que governin a Ripoll malgrat defensar la independència de Catalunya.

Primer pla de Sílvia Orriols amb la bandera catalana de fons

Chantal Pérez, que serà alcaldessa si finalment Junts es suma a l'acord, ha ratificat l'estratègia d'ERC en aquest tema: "A Ripoll no hi ha cap problema amb l'islam, hi ha un problema de convivència, però no són exclusius dels immigrants".

Pérez ha atribuït l'èxit de Sílvia Orriols al fet que “amb un discurs molt fàcil que arriba molta gent, ha culpat dels problemes socials i econòmics els més febles. Ha buscat culpables”. Per a l'edil, “assenyalen tot un col·lectiu com a culpable dels mals de la nostra societat”.

Pacte anti-Orriols

Chantal Pérez justifica així el pacte anti-Orriols a Ripoll, ja que, segons diu, “no podem deixar que governi un partit que defensa postulats d'extrema dreta”. També rebat la tesi de part de Junts, com ara Laura Borràs, segons la qual cal deixar-los governar per demostrar que estan equivocats. “Pressuposar que governessin malament és molt pressuposar. Potser no ho faran com nosaltres voldríem, però d'aquí a dir que ho faran malament…”.

Queden quatre dies per a la investidura, i tot Catalunya mira cap a Ripoll, la localitat de moda, pendents de la decisió del partit de Carles Puigdemont. La direcció nacional s'inclina pel pacte anti-Orriols, mentre que a Junts Ripoll són partidaris de deixar que governi la llista més votada. ¿Com resoldran l'entrellat?

➡️ Política

Més notícies: