Primer pla d'Ada Colau amb cara seriosa
POLÍTICA

Ada Colau es rendeix i rep la seva pròpia medicina

La líder de Barcelona en comú proposa un tracte que ella va menystenir fa 4 anys

Ada Colau sorprenia tots aquest dimarts amb una proposta “imaginativa” per aferrar-se al poder de la ciutat de Barcelona. La candidata dels comuns proposava repartir-se l'alcaldia de la capital catalana amb Esquerra i amb el PSC. El primer any seria Ernest Maragall l'alcalde, després ho seria ella un any i mig i tancaria el mandat Jaume Collboni un altre any i mig.

Ada Colau, amb la seva proposta, tenia com a objectiu evitar que Xavier Trias torni a ser alcalde, tot i ser la llista més votada. I de passada, seguir ella al govern municipal després de 8 anys liderant-ho. Molt a desgrat seu, la seva idea va quedar en paper mullat tot just unes hores després, que és el que va tardar el PSC a desacreditar-la públicament. La ciutat “necessita un alcalde fort”, assegurava la número 3 socialista, Laia Bonet.

Segurament era l'últim intent desesperat d'Ada Colau per no veure's condemnada a l'oposició. Aquest dissabte s'ha de constituir l'Ajuntament -si VOX no presenta un recurs per ajornar l'acte- i, si no hi ha acords, Xavier Trias serà el nou alcalde. La idea de la líder de BComú de formar un front de partits progressistes no prosperarà ni amb aquesta “imaginativa” proposta.

Xavier Trias en un acte electoral el 25 de maig de 2023

Ada Colau, doncs, rebrà la seva pròpia medicina. Fa 4 anys, va ser Esquerra qui va proposar als comuns partir-se l'alcaldia de Barcelona. Els republicans van ser la força més votada, mentre que BComú van quedar en segona posició. Tot i l'oferiment de Maragall, Colau i els seus van menysprear la proposta.

“És una altra gesticulació”, assegurava Janet Sanz. Aleshores, ja s'intuïa que Barcelona en comú arrabassaria l'alcaldia a ERC gràcies a l'acord amb el PSC i els vots de Manuel Valls. Ara, són ells els que proposen alcaldies compartides per aferrar-se 4 anys més al poder de la capital catalana.

Falten pocs dies perquè es conegui el desenllaç. Però Ada Colau deixarà de comandar l'Ajuntament de Barcelona després de 8 anys com a alcaldesa de la ciutat. De fet, ella mateixa ja ha dit, gairebé entre llàgrimes, que "no tornaré a presidir el ple els pròxims 4 anys".

Xavier Trias va guanyar les eleccions amb 11 regidors, un més que el PSC (10) i dos més que Ada Colau (9). Esquerra (5), PP (4) i VOX (2) completen la representació a l'Ajuntament de Barcelona.

➡️ Política

Més notícies: