Fotomuntatge d'Alejo Vidal-Quadras i la Policia Nacional a Madrid
POLÍTICA

Gairebé dos milions d'euros per acabar amb Vidal-Quadras: a la llum noves dades

L'intent d'assassinat de Vidal-Quadras podria haver estat valorat en 1,8 milions d'euros.


Des de l'intent d'assassinat del fundador de Vox, Alejo Vidal-Quadras, els investigadors del cas s'han centrat a trobar els sicaris que van perpetrar l'atac.

Segons va informar Vidal-Quadras després de l'atac, un home que anava a peu i es cobria la cara amb un casc va ser qui el va disparar. A pocs metres, un altre individu l'esperava amb una motocicleta per fugir.

Els investigadors donen per fet que aquestes dues persones van actuar a petició d'un tercer, que els hauria pagat una gran quantitat de diners per matar el polític català.

Pel que sembla, basant-se en altres casos similars, se sospita que la xifra pactada per l'assassinat de Vidal-Quadras podria haver superat el milió d'euros. De fet, tal com apunta Vozpópuli, l'encàrrec podria oscil·lar entre 1,5 i 1,8 milions d'euros.

Aquesta quantia econòmica anava lligada proporcionalment a la notorietat d'Alejo Vidal-Quadras i a la possibilitat que aquest disposés d'algun tipus de seguretat.

Els investigadors posen en dubte l'experiència dels sicaris

De moment, no se sap res dels diners que s'haurien d'haver abonat als sicaris una vegada complerta la missió. En aquest cas, i per sort, la tasca dels sicaris no es va completar, ja que el xut no va arribar a posar fi a la vida de Vidal-Quadras.

Allunyo Vidal-Quadras en primer pla

Una altra de les suposicions dels investigadors és que els sicaris no tinguessin una experiència dilatada en aquest tipus de delictes. Aquesta idea es recolza pel fet que l'autor dels fets va disparar un tret contra l'expolític i no va comprovar si havia complert el seu objectiu.

Tot i això, també s'estudia l'opció que el tret fos un avís, però la hipòtesi és molt més remota.

I és que, segons els primers indicis, Vidal-Quadras va salvar la vida gràcies a un moviment brusc de cap, que va impedir que la bala impactés contra el seu cap.

A més, els investigadors apunten al fet que el pistoler anés directament a buscar l'expolític. Això fa sospitar que els sicaris van poder fer un seguiment a Vidal-Quadras, dies anteriors a intentar posar fi a la seva vida.

Així i tot, i tal com apuntava el fundador de Vox a l'hospital, sembla que els sicaris podrien estar vinculats a certes associacions iranianes.

➡️ Política

Més notícies: