Fotomuntatge d'Alejo Vidal-Quadras al capdavant i una rodona amb dos agents de la Policia Municipal de Madrid després del seu intent d'assassinat
POLÍTICA

La policia confirma la hipòtesi més ferma de l'intent d'assassinat de Vidal-Quadras

La policia considera que l'intent d'assassinat d'Alejo Vidal-Quadras podria ser un atemptat terrorista

La Policia continua investigant l'intent d'assassinat d'Alejo Vidal-Quadras, exeurodiputat del PP i fundador de Vox, que va tenir lloc dijous passat, 9 de novembre a Madrid.

Ara, després de descartar diverses hipòtesis, es decanten perquè l'atac que va patir Alejo Vidal-Quadras podria haver estat un atemptat terrorista orquestrat per iranians.

I és que va ser el mateix Alejo Vidal-Quadras qui va posar en alerta la policia sobre qui estaria darrere de l'atac. L'exlíder del PP a Catalunya va assegurar que és un enemic del Govern iranià, que buscava venjança.

La policia investiga la via iraniana

La policia sosté la hipòtesi de la via iraniana en l'intent d'assassinat d'Alejo Vidal-Quadras. El fundador de Vox va rebre un brutal tret a la cara dijous passat, 9 de novembre al barri de Salamanca de Madrid, per part de dos sicaris.

Ara, la Brigada d'Informació Provincial (BIP) és la que s'ocuparà del cas, juntament amb l'Audiència Nacional. I és que cal recordar que va ser el mateix Vidal-Quadras qui va comunicar a la policia, des de l'hospital, les seves sospites sobre qui hi havia darrere el seu intent d'assassinat.

L'exdirigent del PP, que va poder mantenir la consciència després de l'atac, va acusar directament membres del règim dels aiatol·làs de l'Iran.

Pel que sembla, per no poder ser incriminats al crim, els partidaris del règim haurien utilitzat altres persones que van demostrar poca experiència en aquest tipus d'activitats criminals.

Allunyo Vidal-Quadras en primer pla

I és que poques hores després de l'intent d'assassinat de Vidal-Quadras al carrer Núñez de Balboa, va aparèixer una motocicleta calcinada a Fuenlabrada. Aquest fet va fer creure als investigadors que els sicaris s'haurien volgut desfer de la motocicleta que els implicava amb el que havia passat amb el polític català.

Tot i això, la Policia considera que darrere de l'intent de crim podria també haver-hi un motiu econòmic, i no tant polític, com va apuntar Alejo Vidal-Quadras en un primer moment.

Alejo Vidal-Quadras, a la "llista negra" iraniana

Experts antiterroristes han destacat que el Govern iranià va incloure Alejo Vidal-Quadras en una "llista negra" de "terroristes", on també hi havia noms d'altres eurodiputats.

Tot i això, dijous passat l'ambaixada de l'Iran a Espanya es va pronunciar a la xarxa social X (Twitter) condemnant qualsevol acte de terrorisme, encara que sense nomenar explícitament Alejo Vidal-Quadras.

L'atac amb arma de foc va deixar ferit crític el polític, que ara està estable dins de la gravetat, i ingressat a l'hospital Gregorio Marañón. Lloc en què la Policia ha reforçat la seguretat per si es produís un nou atac dirigit a Alejo Vidal-Quadras.

➡️ Política

Més notícies: