Plànol curt mitjà de Marc Aloy, alcalde de Manresa, amb una imatge d'un arbre de Nadal encès a una plaça de la ciutat
POLÍTICA

Un ajuntament multiplica per 5 la despesa en llums de Nadal després de pujar impostos

Els ciutadans esclaten contra el govern municipal d'ERC i del PSC


L'ajuntament de Manresa ha pres una polèmica decisió en plena revolta contra els impostos als municipis de Catalunya. Aquesta localitat barcelonina es gastarà 100.000 euros a la il·luminació nadalenca. Multiplica així per cinc aquesta partida, després d'haver apujat els impostos als ciutadans.

El consistori va aprovar una pujada impositiva del 2,5% aquest 2023, valorada en 1,7 milions més de recaptació. Ara, l'equip de govern d'ERC i el PSC anuncia que la partida per als llums de Nadal passarà de 19.000 a 100.000 euros. Una decisió que ha causat indignació a molts ciutadans.

A les xarxes socials demanen a l'alcalde que deixi de “malgastar els diners públics” i inverteixi a “tenir una ciutat més neta”. Li recorden que “la ciutat es degrada dia a dia” i es pregunten “quants carrers es podrien arreglar” amb els diners que es gastaran de més en llums. Un símptoma del que es viu a molts municipis catalans.

Malbaratament per Nadal

L'ajuntament ha aprovat un contracte de 100.000 per als llums de Nadal a Ximenez Groups. Es tracta de la mateixa companyia que s'encarrega de la il·luminació de Vigo, famosa a tot el món, a més de Barcelona i Madrid. També posa els llums nadalencs de quinze localitats catalanes més.

Al capdavant hi va Badalona, amb 250.000 euros per a la il·luminació nadalenca, seguida de Sitges (188.000), Rubí (180.000) i Palafrugell (171.000). A continuació vénen localitats com Viladecans, Reus i Manresa. Aquests dos darrers es troben a la llista de municipis amb polèmiques pujades d'impostos.

A la ciutadania s'escampa la sensació que els ajuntament pugen els impostos per després malgastar els diners. A llocs com Reus i Igualada, els veïns han sortit al carrer per protestar contra l'abús impositiu. L'exemple de Manresa reflecteix el malestar amb la gestió dels diners dels contribuents.

Indignació manresana

L'ajuntament de Manresa es defensa dient que els impostos van pujar per sota de la inflació, i que els llums de Nadal són un atractiu per a la ciutat. El seu plantejament és que aquesta aposta beneficiarà els comerciants i l'economia local. Un argument que no convenç els manresans, farts de l'abús.

La gestió del govern de Marc Aloy no només està en dubte per l'augment d'impostos sinó per altres problemes que travessa la ciutat. Per exemple, la caiguda de la renda per persona, la degradació dels barris i la inseguretat als carrers. Ara se suma la polèmica dels llums de Nadal, que pocs consideren prioritari.

➡️ Política

Més notícies: