Primer pla d'Alejo Vidal-Quadras amb cara seriosa y una foto petita d'una ambulància del Samur
POLÍTICA

Alejo Vidal-Quadras, greu després de rebre un tret al cap

L'expresident del PP català ha estat disparat al mig del carrer a Madrid


Alejo Vidal-Quadras, expresident del PP de Catalunya, està greu després de rebre un tret a la cara, més concretament, a la zona mandibular. El succés ha tingut lloc mentre el polític caminava sol pel carrer Núñez de Balboa de Madrid i ha estat traslladat d'urgència a l'Hospital Gregorio Marañón pel Samur.

Segons han publicat diversos mitjans de comunicació, es podria tractar d'un intent d'assassinat. L'expresident del PP català, tot i estar greu, està conscient. La Policia Municipal de Madrid ha assegurat que l'autor dels trets anava d'acompanyant en una moto de gran cilindrada, portava el casc i ha fugit del lloc dels fets pel carrer d'Hermosilla, en direcció prohibida.

Les primeres informacions confirmen que no es pateix per la vida d'Alejo Vidal-Quadras, encara que el seu estat és greu. Tot indica que l'individu estava esperant el veterà polític al carrer i que el tret ha estat a poca distància.

Emergències de Madrid ha informat a xarxes: “Agressió amb arma de foc al carrer Núñez de Balboa. Samur estabilitza un home de 78 anys amb una ferida per arma de foc i el trasllada a un hospital de Madrid. La Policia Nacional ho investiga i col·labora la policia de Madrid”.

En aquests moments, el polític català ha entrat al quiròfan després d'haver estat traslladat a l'Hospital Gregorio Marañón de Madrid.

De moment no hi ha cap detingut i no es descarta cap hipòtesi. La Policia Nacional ha acordonat la zona, i ha posat en marxa un dispositiu per trobar i aturar l'autor del tret.

Hores abans de rebre el tret, Alejo Vidal-Quadras havia escrit aquest missatge a xarxes: “Ja s'ha acordat l'infame pacte entre Sánchez i Puigdemont que tritura a Espanya l'Estat de Dret i acaba amb la separació de poders. La nostra Nació deixarà així de ser una democràcia liberal per esdevenir una tirania totalitària. Els espanyols no ho permetrem”.

Alejo Vidal-Quadras, president del PP a Catalunya fins al 1996

Alejo Vidal-Quadras, nascut el maig del 1945 a Barcelona, té una llarga trajectòria a la política espanyola. Vinculat al Partit Popular a Catalunya, va passar a ser part de l'equip fundador de Vox a partir del 2015. En els darrers anys, s'ha distanciat també de la formació de Santiago Abascal.

Vidal-Quadras es va llicenciar en Ciències Físiques per la Universitat de Barcelona i ha estat tot un referent a la dreta espanyola. Des del 1999 fins al 2014 va ser eurodiputat i vicepresident del Parlament Europeu.

➡️ Política

Més notícies: