Dos homes amb vestits formals estan en primer pla, un parlant en un micròfon, mentre que en el fons s'observa una sala plena de persones assegudes en el que sembla un parlament o una assemblea.
POLÍTICA

Gabriel Rufián i Jordi Turull s'enfronten en públic i la gent esclata contra ells

Els votants d'ERC i Junts estan farts de les batalles partidistes: 'Aznar menjant crispetes'

Continua la guerra entre ERC i Junts. L'últim front de batalla que tenen obert és l'aprovació dels Pressupostos del PSOE. Aquesta mateixa setmana, el Gobierno central va retirar la votació dels objectius de dèficit davant la previsible negativa de Junts.

Com que el procés està instal·lat a Madrid, els que més es barallen entre si són els processistes. I ahir, el portaveu d'ERC, Gabriel Rufián, va dir que si el PSOE tornava a negociar amb Junts, ho hauria de fer amb tots. De passada, va convidar Pedro Sánchez a no moure's davant del “xantatge de la dreta”.

Home pensatiu assegut en un banc de fusta en un entorn formal.

Entre les respostes que van collir aquestes paraules hi havia la de Jordi Turull. El secretari general de Junts va recordar a Rufián que el seu discurs és el mateix que al seu dia feien servir Ciutadans i PP.

Rufián, que escull bé les seves batalles a les xarxes socials, va decidir respondre a Turull. El que ningú no s'esperava era que els usuaris no li donessin la raó ni a l'un ni a l'altre. Tot al contrari: si alguna cosa estan els usuaris, és cansats del processisme i les seves lluites partidistes.

La resposta de Rufián i el menyspreu de les xarxes

Davant el retret de Turull, Rufián ha respost de manera molt concisa. “Aleshores ens votaríeu alguna cosa, Jordi”, li ha dit el republicà.

Cal recordar que Rufián és el principal encarregat dins d'ERC de posar en marxa el nou relat republicà. Aquest consisteix a acusar Junts d'haver passat al bloc de la “dreta” i la “ultradreta” espanyoles. Així mateix, ha d'intentar reduir el protagonisme mediàtic i polític que adquireix Junts amb els seus maximalismes.

Però la veritat és que els usuaris (i els votants) estan força farts de la guerra civil del processisme. Això va quedar demostrat en les darreres eleccions autonòmiques, que van enterrar la històrica majoria indepe.

“Sou patètics, vau prometre la independència i set anys després us dediqueu a les baralles de parvulari”. “Estem cansats de les vostres lluites partidistes”, “A vosaltres dos ja no us votarà pràcticament ningú”, “Algú pot crear un GIF amb Aznar menjant crispetes?”.

En qualsevol cas, el processisme continua amb la seva particular lluita pel poder.

➡️ Política

Més notícies: