Imatge primer pla Rosalía
POLÍTICA

Rosalía es converteix en el nou blanc de les crítiques de Junts i ERC

Acusen el PSC de 'menysteniment institucional' contra el català perquè Rosalía només va cantar una cançó en català

Ahir, dimarts 24 de setembre, es posava fi a les Festes de la Mercè. I es va fer de la manera més espectacular, amb una actuació musical a càrrec de Rosalía com a fermall de la jornada. L'artista, natural de Sant Esteve Sesrovires, és una de les figures més internacionals de la música espanyola i catalana.

I per homenatjar la seva terra, Rosalía va tancar el piromusical compartint en primícia mundial la seva nova cançó, Omega. Amb una posada en escena de focs artificials i el Palau Nacional de fons, la cantant va delectar els assistents amb el seu nou treball:

Aquest esdeveniment no se'ls ha passat per alt a diverses figures del processisme d'ERC i Junts. El motiu és que la Rosalía només va escollir una cançó en català i que gran part del piromusical va ser en espanyol. En aquest sentit, han estat diversos els polítics processistes que han estat molt indignats.

Pla mig de la Rosalía als premis de Los 40 Principales

“Emergència lingüística”

En una intervenció a TV3, Elisenda Alamany (candidata a secretària general amb Junqueras) ha dit que “demanaran al govern de Barcelona els criteris” de selecció musical de la Mercè. “A mi m'agradaria que a la capital del meu país hi hagués una selecció de les cançons en català”, ha dit Alamany.

Més àcids han estat des de Junts, que en qualsevol cas tampoc no s'han atrevit a assenyalar Rosalía. Però sí que han assenyalat amb molta vehemència el PSC, Collboni i Salvador Illa. Francesc de Dalmases, per exemple, ha parlat de “menysteniment institucional planificat i avalat per l'Ajuntament de Barcelona”.

De passada, Dalmases també ha criticat el nou conseller de Política Lingüística, Francesc Xavier Vila. Irònicament, li ha retret que no s'hagi pronunciat:

Per la seva banda, el líder municipal de Junts, Jordí Martí, ha apel·lat a l'“emergència lingüística” de Barcelona per demanar una presència més gran de música catalana. "Cal que l'Ajuntament de Barcelona actuï", ha dit:

Insults a Collboni

Com va passar amb l'eurocopa, l'alcalde Collboni ha tornat a ser objecte de les ires nacionalistes. En aquella ocasió, Collboni va ser durament criticat i fins i tot insultat per haver instal·lat una pantalla gegant per seguir la final de la competició.

En aquesta ocasió, els missatges de Dalmases i Martí han fet que multitud d'usuaris tornarien a compartir tota mena d'insults.

"Terrorisme lingüístic sense escrúpols, espanyols assassins de llengües i cultures", "A l'Ajuntament li agrada més la música del polígon". “És el que té ser una colònia on els colons escullen els seus com a dirigents de les ciutats i pobles”.

➡️ Política

Més notícies: