Muntatge de Petteri Orpo amb una mesquita plena de musulmans resant
POLÍTICA

Finlàndia també s'apunta a la mà dura contra la immigració

Segueix l'estela de Suècia i el Regne Unit

Les polítiques de mà dura contra la immigració es continuen estenent ràpidament pel nord d'Europa. Després del Regne Unit i Suècia , ara és Finlàndia qui planteja l'enduriment de les lleis migratòries. Aquest ha esdevingut, juntament amb la rebaixa d'impostos, el pilar central del programa del nou govern conservador.

Les eleccions d'abril van desbancar als socialdemòcrates en favor de la Coalició Nacional Conservadora de Petteri Orpo. El principal partit de la dreta finlandesa formarà govern amb el Partit dels Finlandesos, que va arrasar a les eleccions amb el missatge antiimmigració, i dos partits de dreta més.

El Partit dels Finlandesos ha estat el segon partit més votat a les eleccions gràcies a la seva impugnació del sistema migratori finlandès. Els vots procedeixen d'una classe mitjana esgotada per la pressió fiscal, el flux migratori i l'augment de la criminalitat. Davant d'aquesta situació, els partits conservadors i ultradretans han ofert com a solucions el fre a la immigració i la baixada d'impostos.

Condicions més dures per al permís de residència

El líder de la coalició conservadora i futur primer ministre, Petteri Orpo, no amaga les seves intencions: “Volem posar ordre a Finlàndia”. Per això, el nou govern planteja “un nou paradigma” que s'implementarà des del ministeri de l'Interior. Una de les primeres mesures serà l'enduriment de les condicions per obtenir un permís de residència permanent o de ciutadania.

Dones musulmanes de passeig per Ripoll

El Partit dels Finlandesos ja ha aclarit que volen posar límit només a la immigració procedent de països extracomunitaris. A partir d'ara, els permisos de residència per a refugiats tindran una limitació temporal, i podran ser revocats si la persona se'n va de vacances o viatja al país d'origen.

Reforma del codi penal contra les bandes

A més, el nou govern vol reformar la llei de seguretat amb un sistema especial per als immigrants. En aquest sentit, s'endurirà el codi penal per als delictes comesos per bandes integrades sobretot per estrangers. El govern ha promès mà dura contra el crim, que ha escalat a nivells insospitats.

Finlàndia se suma així al Regne Unit i Suècia, els dos països que han pres la davantera en el fre a la immigració descontrolada. Al Regne Unit, el primer ministre Rishi Sunak ha liderat la campanya 'Stop pateres', amb una sèrie de mesures de control fronterer i limitació d'asil que ha aconseguit reduir notablement l'entrada d'il·legals. A Suècia, el nou govern conservador acaba d'anunciar la posada en marxa de la legislació més dura de la Unió Europea en matèria d'immigració.

➡️ Política

Més notícies: