Primer pla de Carina Mejías
POLÍTICA

VOX fitxa una exdirigent de Ciutadans i PP

Segueixen els moviments de cara a les eleccions del 23 de juliol

S'acosten les eleccions del 23 de juliol i, de mica en mica, es van coneixent més moviments per confeccionar les llistes dels diferents partits. Aquest dilluns s'ha conegut que Ernest Maragall anirà de número 2 per ERC a Barcelona per al Senat. I també que Xavier Trias renuncia a anar a Madrid després de perdre l'alcaldia de la capital catalana. A aquestes notícies se li ha sumat el fitxatge que ha fet VOX per a les llistes al Congrés dels Diputats.

Carina Mejías serà la número 2 del partit de Santiago Abascal a Barcelona. Es tracta d'una incorporació destacada, ja que Carina Mejías té una àmplia trajectòria a la política catalana. El flamant fitxatge de VOX ha estat regidora a l'ajuntament de Barcelona i diputada al Parlament de Catalunya representant el Partit Popular. També va ser diputada a la cambra catalana per Ciutadans, en la que va ser la seva última aventura política abans d'acceptar la proposta de VOX.

L'ex del PP i Ciutadans serà la número 2 de VOX a Barcelona per darrere de Juan José Aizcorbe, que liderarà la candidatura barcelonina del partit de Santiago Abascal. Aizcorbe és actualment diputat al Congrés, en què va entrar després de ser el número 2 a les llistes del 2019. En aquella ocasió va ser Ignacio Garriga qui va encapçalar la proposta del partit a Catalunya.

VOX també ha anunciat qui serà el número 3 de les llistes per Barcelona. En aquest cas, la responsabilitat ha caigut a José Antonio Gilabert. Gilabert, tal com anuncia el partit d'Abascal, “s'ha convertit en el primer regidor de VOX que irromp a l'Ajuntament de Sitges”. A més, el número 3 de la llista també ha actuat de conseller de districte a l'Ajuntament de Barcelona i conseller al consell assessor de Ràdio Televisió Espanyola.

A les eleccions del 2019, VOX va aconseguir 2 diputats per Barcelona, una xifra que confien ampliar aquest 23 de juliol. L'objectiu de la formació liderada per Santiago Abascal és sumar la màxima força possible per influir en el possible triomf d'Alberto Núñez Feijóo. I és que totes les enquestes donen una victòria còmoda al PP, però insuficient per governar amb majoria absoluta.

➡️ Política

Més notícies: