Dues persones parlant davant de micròfons.
POLÍTICA

El fil viral a X que deixa ERC en mal lloc després de pactar amb el PSC

L'hemeroteca dels republicans és força complicada: les seves crítiques al PSC han estat dures i constants

Catalunya té diverses peculiaritats polítiques, algunes de més cridaneres que d'altres. Entre elles, hi ha la proximitat entre la meteorologia i la política. L'exemple més clar és el de Tomàs Molina, que ha passat a fer política per a ERC.

Si no política, el meteoròleg del diari Ara, Àlex Sancliment, sí que acaba de fer un fil en X sobre política. En ell hi fa un repàs molt exhaustiu a totes les contradiccions que ERC ha tingut amb el PSC en el passat. En darrera instància, no és més que un catàleg de la hipocresia republicana.

Un grup de persones dretes davant d'un podi groc amb el logotip d'Esquerra Republicana, mentre diverses càmeres els graven.

Una hemeroteca complicada

Sancliment comença per assumir el punt de partida. “Fa dos mesos i mig els catalans vam votar en unes eleccions al Parlament que deixaven una cambra sense majoria independentista i amb un PSC clarament guanyador”.

Ara bé, això no implica que ERC hagi llençat moltes flors al PSC en el passat.

Per contra, Sancliment recupera ni més ni menys que quinze intervencions de líders republicans (amb les dates incloses) en què critiquen el PSC o directament asseguren que no pactaran amb els socialistes.

Entre totes aquestes intervencions, destaquen les de l'Oriol Junqueras o Sergi Sabrià.

El 2021, Junqueras deia literalment que “ho hem repetit milers de vegades: és impossible que formem un govern amb el PSC perquè som els dos partits més antagònics de Catalunya. S'ha manifestat amb l'extrema dreta i ha aplaudit la presó dels presos i preses polítiques”.

Per part seva, i amb l'excitació que el caracteritza, Sabrià insistia amb molta contundència el 2020 que “amb aquest PSC no tenim res a fer, el primer són els principis”. De fet, Sabrià es cobria en salut i insistia que “ens ho podeu preguntar dues-centes mil vegades, que nosaltres no farem un tripartit amb el PSC. No ho farem!”.

Publicació de Twitter d'Àlex (@alexsnclmnt) que diu:

I tampoc va faltar tota la retòrica que, ara, per exemple, despleguen VilaWeb i altres altaveus progressistes més propers a Junts.

Es tracta de la idea que Illa és el president del 155 i un espanyolista. Sense anar més lluny, Sancliment recorda que fa dos mesos Pere Aragonès deia que “el PSC avui és el menys catalanista i més a la dreta de la seva història”.

O també Marta Vilalta, que el maig passat deia que les eleccions anaven de “la transformació republicana o el socialisme sucursalista de Madrid”

Álex (@alexsnclmnt) tuiteja el 9/5/2024 una cita de Pere Aragonès:

Amb tota aquesta hemeroteca i el descrèdit que té entre el votant nacionalista, ERC ho tindrà molt difícil per guanyar la batalla pel relat.

Aquesta legislatura potser és de les més determinants en tota la història d'ERC.

➡️ Política

Més notícies: