Un grup de persones dretes en un escenari amb un fons groc i un podi al centre.
POLÍTICA

El detall a l'anunci de l'acord amb el PSC que destaquen els haters d'ERC

Per a molts, ERC acaba de signar la seva irrellevància política: 'saben que estan condemnats'

En aquesta època a ningú no se li escapa cap detall. Encara menys si es tracta dels teus adversaris polítics. I si algú té adversaris a Catalunya, aquest és ERC, que ara està de protagonista als mitjans per haver arribat a un acord de govern amb el PSC per fer president Salvador Illa.

Per a molts, tot i això, aquest protagonisme d'ERC és de prestat. Més encara: és un protagonisme enverinat en què els republicans han caigut com en un parany.

Els haters d'ERC diuen que el partit pot haver guanyat una mica de temps, però que la seva sentència de mort ja està signada.

Acord històric?

Els socialistes guarden un prudent silenci i els republicans ja han posat en marxa la màquina del relat.

Com ja s'ha explicat, ERC necessitava tant l'acord com vendre'l. Això explica que ja parlin d'una fita “històrica” i que tenen la “clau”. No serien els primers que diuen haver doblegat el PSOE.

En qualsevol cas, el que és segur és que hi ha moltes persones que no es creïn aquesta exposició de força. De fet, consideren que, en tot cas, és una exposició de feblesa. I encara que sigui una anècdota, s'han fixat en una cosa molt reveladora.

Per ser un acord que canviarà la història de Catalunya, diuen els crítics d'ERC, ahir la directiva tenia cares molt llargues a la roda de premsa. L'expressió ha estat la mateixa: més que una roda de premsa semblava un enterrament:

El proper pas serà comprovar si les bases somatitzen aquesta presumpta alegria de la direcció. Si no ho fan i es repeteixen les eleccions, ERC serà definitivament un partit sense rumb ni pont de comandament.

Però encara més difícil pot ser el futur d'ERC a mitjà i llarg termini.

Des d'una posició parlamentària (i electoral) minoritària, els republicans han corregut el risc de signar un acord que exigeix encara molta concreció. A més, amb un partit que, com el PSOE, tendeix a incomplir i que té la clau de veritat: el Gobierno central.

➡️ Política

Més notícies: